Lite sexlyst:

- Seksuelle vansker er en viktig årsak til brudd hos par

Tar man ikke partnerens behov på alvor, øker sjansen for hyppige krangler, utroskap og brudd.

LITE SEXLYST: Lysten er ikke alltid på topp. Og i lange forhold må man rett og slett jobbe med å bevare seksualiteten. FOTO: NTB Scanpix
LITE SEXLYST: Lysten er ikke alltid på topp. Og i lange forhold må man rett og slett jobbe med å bevare seksualiteten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Omtrent hver tiende kvinne plages av manglende sexlyst, men langt flere rammes på et eller annet tidspunkt i løpet av livet. Jo lengre forholdet har vart, jo større er sjansen for at man sliter med lysten, forteller Lillian Rydning, psykolog og en av forfatterne bak boken Sex gode grunner, til KK.

Manglende sexlyst er rett og slett et av de vanligste problemene i et parforhold. Men det betyr jo ikke at vi bare skal la sexen dø ut. Nærhet og intimitet er tross alt en viktig faktor for et lykkelig forhold.

I stedet for å forhandle om hvor ofte man skal ha sex, mener Rydning det er viktigere å sette det på agendaen å få lysten tilbake.

– Det kjempeviktig at du ikke går på kompromiss med deg selv og har sex uten at lysten er der. Har du sex for å gjøre partneren glad, for husfredens skyld, kan prisen bli veldig høy: Da forsterker du problemet på sikt, og kan risikere å avsky både sex og partneren. Da blir det i hvert fall vanskelig å få lyst, forteller hun.

LES OGSÅ: - Veldig få lærer hvor vanlig det er med dårlig sex

Finn ut hva som hemmer sexlysten din

Det kan være flere forskjellige ting som gjør at lysten uteblir. Ifølge Ulla Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning, kan det blant annet handle om livssituasjonen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.