Sex

Sex i dusjen, berøring og penisstørrelse var det som fenget mest i året som har gått

Her er sakene vi klikket mest på i 2016.

SEXTIPS: I året som gikk var vi mest opptatt av hvilke feil gutta gjør i senga.  Foto: Shutterstock / VGstockstudio
SEXTIPS: I året som gikk var vi mest opptatt av hvilke feil gutta gjør i senga. Foto: Shutterstock / VGstockstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hvorfor er vi egentlig så opptatt av sex?

- Sex er en veldig viktig del av livet vårt. Mange føler nok at sexlivet deres kunne vært enda bedre, og synes derfor at det er interessant å lese saker som kan være løsningen på problemene deres, har Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, tidligere fortalt til KK.no. 

- Noen synes også at det er underholdende å lese om sex - saker som er ment som informasjon kan gjerne være litt opphissende å lese. Seksualopplysning kan godt fungere som en veldig mild form for porno, samtidig som det gir oss ideer og veiledning både til praksis og til fantasien. 

At enkelte temaer blir lest og snakket om mer enn andre er en velkjent sak, og sex-relaterte artikler er klassiske eksempler på nettopp dette. I denne artikkelen vil vi oppsummere hvilke sex-relaterte saker som engasjerte dere mest i løpet av året som snart er over. 

LES OGSÅ: 5 sexstillinger dere bør prøve

1. Fire ting jenter hater at gutta gjør i senga 

Sex er ikke alltid sånn som vi ser det på film – sexy, hett, og perfekt timede orgasmer, før de etterpå ligger tett sammen og koser ømt. Nå kommer det kanskje litt an på hvilken film du ser, men uansett er virkeligheten sjelden like feilfri.

Kanskje er han hardhendt, kanskje kjører han en egotrip, eller kanskje oppstår det noen velkjente sexflauser som for eksempel en vaginapromp (knis).

Det er ikke alt man kan styre, men hvis det er noe gutter gjør i senga som du ikke setter pris på så må du for all del ikke være redd for å gi beskjed, det mener i hvert fall Cecilie Kjensli, som jobber som sexinspirator og er innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no. Les hele saken her!

2. Her bør du berøre mannen din 

Alle snakker om de erogene sonene, men hvor finner vi dem egentlig? Huden vår er et stort sanseorgan, hvor kjærtegn av spesielle områder kan gi seksuell lystfølelse og nytelse.

Du vet helt sikkert hvilke punkter som må berøres for at det skal krible litt ekstra hos deg selv, men vet du hvor de erogene sonene til partneren din ligger?

- I likhet med oss kvinner, har også menn mange erogene soner over hele kroppen. Disse kan være alt fra øreflippene, leppene, brystene, rumpen, innsiden av lårene og tærne, men de aller mest erogene sonene deres er selvfølgelig penis, baller, skrukk og anus, har Katrine Berling, som er sexolog og orgasmeekspert, tidligere uttalt til KK.no. 

Sexguruen Tracy Cox har i boken «Supersex» laget en liste over hvilke steder du bør berøre en naken mann. Og gjett hva - penis, baller og skrukk er ikke et av dem. Les hele saken her!

EROGENE SONER: Hvor skal bør man egentlig berøre mannen sin? Ifølge ekspertene bør du holde deg unna penis, baller og skrukk.  Foto: Shutterstock / nd3000
EROGENE SONER: Hvor skal bør man egentlig berøre mannen sin? Ifølge ekspertene bør du holde deg unna penis, baller og skrukk. Foto: Shutterstock / nd3000 Vis mer

LES OGSÅ: Slik kommer dere ut av sextørken 

3. Er han «for stor» der nede?

Det å ha en stor penis blir ofte fremstilt som en mandig og positiv ting, i det populærkulturelle samfunnet. Men at størst er best når det kommer til å tilfredsstille kvinnen, er derimot en evig diskusjon. Og det er ikke alltid at «bigger is better». Noen ganger kan det faktisk bli for mye av det gode. 

Det å være «for stor» er ikke noe man hører om veldig ofte, men kan absolutt bli et større problem, mener sexolog Siv Gamnes.

- Det kan bli verre hvis den er for lang. En lang penis, særlig hvis man har røff sex med dype, brå bevegelser, kan veldig lett treffe livmorhalsen til en jente. Dette opplever de fleste svært ubehagelig og noen føler en kvalmende smerte, sier hun. 

Mange vil kanskje kalle det å ha en kjæreste med ekstra stor penis, et luksusproblem. Men har du opplevd det selv, vet du at det kan være et like stort problem som det motsatte. Heldigvis finnes det løsninger. Les hele saken her!

4. Derfor «faker» både kvinner og menn orgasme 

Det er slik at kvinner i ny og ne må ty til noen ekstra hyl og stønnelyder for å jukse en orgasme. Og det samme gjelder for mannfolka. 

Ifølge en tidligere studie gjennomført ved Harvard University kommer det frem at kvinner jukser på seg orgasme hele én av fem ganger, hovedsakelig for å unngå å såre partneren. I en ny kanadisk undersøkelse kommer det også frem at menn «faker» orgasmer, så mange som én av fire ganger de har sex. Hvorfor gjør vi egentlig dette? 

- Årsaken er ofte et ønske om å gi signal til partner om at det han/hun gjør er veldig godt. Det finnes også de som «faker» som føler at de har fått nok, kanskje har blitt sår, lysten har forsvunnet eller at de ikke orker lengre, så da gjør de det for å avslutte seansen, sier sexolog Siv Gamnes til KK.no. Les hele saken her!

5. Dette må du huske dersom du skal ha sex i dusjen 

Pleier du å ha sex i dusjen? Da er du ikke alene. Ifølge sexolog Anders Lindskog er det å ha sex i dusjen ganske vanlig. Dette fordi det er der man gjerne tenker og fantaserer om sex.

- Siden dusjen er et sted hvor det er nakenhet og mye kropp er det ofte der man fantaserer om sex. Derfor er det et naturlig følge å ha sex der. I tillegg opplever mange at bruken av såpe (og bli innsåpet) er noe som er deilig og koselig. 

- Det man kanskje bør tenke på er om den er bygget sterkt nok, eller om den har noe stødig å holde seg fast i. Ellers er det også veldig vanlig at folk dusjer sammen før de har sex, for stemningens skyld, sier han. 

Det kan imidlertid vært lurt å tenkte på at vann kan gjøre at du blir tørrere mens dere holder på. Ifølge sykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning ved Sex og Samfunn, Evelyn Simonnes, er det viktig at man er ordentlig svulmet opp, og at man er fuktig.

- I vann kan jo den naturlige fukten bli fortere borte. Har du sex uten å være fuktig nok, er det for det første ikke særlig behagelig, og for det andre risikerer du å få rifter i underlivet, hvilket igjen kan øke faren for å pådra seg infeksjoner etterpå. Les hele saken her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer