Tantra

- Sex var noe jeg som regel gjorde for hans skyld. Det var kort, krampaktig og veldig forutsigbar

Startskuddet på endringen ble et foredrag av Alex Vartman om hans tantraskole, The New Tantra.

LEVERPOSTEI-SEX: Kjedelig og rutinemessig, som leverpostei uten agurk og rødbeter - slik beskriver Ulla og Brian sitt tidligere sexliv. Dette var selvsagt før de meldte seg på et kurs i tantra-sex... Foto: Runolfur Gudbjørnsson /All Over Press Denmark
LEVERPOSTEI-SEX: Kjedelig og rutinemessig, som leverpostei uten agurk og rødbeter - slik beskriver Ulla og Brian sitt tidligere sexliv. Dette var selvsagt før de meldte seg på et kurs i tantra-sex... Foto: Runolfur Gudbjørnsson /All Over Press Denmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var ingen gnist. Ingenting som tente meg. Verken seksuelt eller på noen annen måte i livet. Jeg var der bare – som en tilskuer til mitt eget liv.

Det sier Ulla (42), som sammen med Brian har sagt ja til å fortelle om hvordan ekteskapet deres endret seg etter at de oppdaget tantra.

Reisen begynte i 2010, da barna deres var tre og syv år gamle. Ulla og Brian var begge nyetablerte selvstendig næringsdrivende.

– Vi sto begge på, seks til sju dager i uka. Når jeg kom hjem, var jeg stuptrett. Vi taklet presset som to gode venner, hjalp hverandre med å oppdra barna, og sørget for at det var mat i kjøleskapet, husker Brian (49).

MER ENERGI: Bra sex med tantrateknikker har ført til at Ulla har fått mer energi og fleksibilitet. Foto: Runolfur Gudbjørnsson /All Over Press Denmark
MER ENERGI: Bra sex med tantrateknikker har ført til at Ulla har fått mer energi og fleksibilitet. Foto: Runolfur Gudbjørnsson /All Over Press Denmark Vis mer

Ulla og Brian kysset og sov arm i arm, men når det kom til det seksuelle, var det ikke mye action.

– Lysten forsvant. Sex var noe jeg som regel gjorde for hans skyld. Det var kort, krampaktig og veldig forutsigbart, husker Ulla.

– Og kjedelig. Det var leverpostei, skyter Brian inn.

– Ja, uten agurk og rødbeter.

Det var et problem for begge, og de prøvde forskjellige løsninger. Men ingenting hjalp, og sexen ble sjeldnere og sjeldnere.

Startskuddet på endringen ble et foredrag av Alex Vartman om hans tantraskole, The New Tantra.

LES OGSÅ: Ville du ha latt deg massere «der nede»?

Kan går rundt og summe i flere dager etter en god orgasme

Et halvt år senere var paret på sin første workshop med The New Tantra. Ingen av dem hadde noen erfaring på feltet. På det tidspunktet hadde de faktisk ikke hatt sex på et helt år.

– Det måtte skje et eller annet mellom oss, ellers ville det ikke gi mening å fortsette å være sammen, sier Ulla, som kaller opplevelsen for «det mest utfordrende jeg har utsatt meg selv for noen gang».

– Det var ingenting som ble pakket inn, alt ble satt ord på: Hvor er vi i sexlivet vårt? Hva er fantasiene våre?

På kurset lærte ekteparet blant annet å føre energi rundt i kroppen. De lærte også å slutte med å utløse den seksuelle energien med ejakulasjon og klitoris­orgasmer, noe som er sentralt i tantra.

For de to, som på dette tidspunktet hadde erkjent at det det også kunne være en ide å gå fra hverandre - har tiltrekningskraften siden nådd høyder ingen av dem trodde var mulig.

Sex fire–fem ganger i uken og sjelden under en time. Det utgjorde en stor forskjell da Ulla i stedet for klitorisorgasmer begynte å få dypere orgasmer.

– Fra alltid å ha vært sliten og kollapse om kvelden, har jeg nå energi til alt sammen. Når jeg får de orgasmene, forsvinner jeg fra hodet mitt. Har vi hatt skikkelig bra sex, kan jeg gå rundt og summe et par dager, og hvis jeg da får en ny dyp orgasme, blir perioden bare forlenget.

LES OGSÅ: Har du hørt om orgasme «der oppe»?

Prøver å leve i ubetinget kjærlighet

LØP OG KJØP! Saken med det danske paret som fant gnisten med tantra, kan leses i sin helhet i KK30, som er i salg fra fredag 24. juli
LØP OG KJØP! Saken med det danske paret som fant gnisten med tantra, kan leses i sin helhet i KK30, som er i salg fra fredag 24. juli Vis mer

Ulla forteller at de også har lært å bli mer fleksible, og ikke ha urealistiske forventninger til hverandre.

– Jeg har ofte blitt skuffet fordi jeg forventet at Brian skulle komme hjem klokken sånn eller sånn – men det gjorde han ikke, fordi han ville gjøre ferdig noe som han syntes var viktig.

- Og hvordan skulle han kunne vite hva jeg forventet av ham, hvis jeg ikke sa det høyt? Så i bunn og grunn gikk forventningene mine mest utover meg selv.

Målet til Ulla og Brian er å leve i ubetinget kjærlighet til hverandre. En nøkkel er å kunne snakke åpent, uten drama.

I stedet prøver de å holde seg til håndfaste observasjoner. Et eksempel kan være å si: «Jeg har lagt merke til at du tre ganger denne uken har utsatt treningen din, selv om jeg vet at det er viktig for deg. Det får meg til å tenke at det kanskje er noe som plager deg – har jeg rett?»

Det positive ved denne måten å kommunisere på, er at observasjoner ikke kan diskuteres eller krangles rundt, men i stedet inviterer til selvransakelse og refleksjon.

Denne saken er hentet fra KK 30, som er i salg fredag 24. juli. 

redaksjonen@kk.no

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er republisert til nytte for nye lesere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer