Sexstillinger

Sexolog: - Ja, det er faktisk slik at noen stillinger kan minske sjansen for orgasme

... Men slik kan du unngå at det skjer.

SEXSTILLINGER: Visste du at noen av de vanligste sexstillingene kan «sabotere» orgasmen din?  Foto: Shutterstock / sa-nguantrakul mavich
SEXSTILLINGER: Visste du at noen av de vanligste sexstillingene kan «sabotere» orgasmen din? Foto: Shutterstock / sa-nguantrakul mavich Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«First thing first»; nei, du må ikke få orgasme hver gang for at sexen skal være bra. Det er nemlig fullt mulig å ha deilig sex uten å «komme». Hudkontakten, blikkene, lydene og ikke minst kjemien du har med partneren din er også en del av den fantastiske pakken som følger med det å ha samleie med en annen person.

Men selvsagt sier ingen av oss nei takk til en «Ohhh» i tillegg! Altså, det er jo tross alt et ganske deilig (og stort) pluss som ikke minst er sunt for oss. Men det du mest sannsynlig ikke har tenkt over er at noen av de «vanligste» stillingene de fleste av ofte havner i, faktisk kan «sabotere» orgasmen din. For som Kate Van Kirk, par-og familieterapeut, forteller til Women's Health, foretrekker mange menn stillinger hvor de kan kontrollere penetreringen, men flere av deres favoritter minsker faktisk vår sjanse til å få orgasme. 

For det er jo nemlig sånn at over 80 prosent av oss kvinner er avhenging av klitoris stimulering under samleie for å få orgasme. Men ifølge sexolog Siv Gamnes, trenger dere heldigvis ikke slutte med favorittposisjonene deres, til tross for at de kanskje ikke er de mest gunstige for orgasme din. For det er nemlig et par triks dere kan ty til for å komme begge to!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer