Sexstillinger

Sexolog: - Ja, det er faktisk slik at noen stillinger kan minske sjansen for orgasme

... Men slik kan du unngå at det skjer.

SEXSTILLINGER: Visste du at noen av de vanligste sexstillingene kan «sabotere» orgasmen din?  Foto: Shutterstock / sa-nguantrakul mavich
SEXSTILLINGER: Visste du at noen av de vanligste sexstillingene kan «sabotere» orgasmen din? Foto: Shutterstock / sa-nguantrakul mavich Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«First thing first»; nei, du må ikke få orgasme hver gang for at sexen skal være bra. Det er nemlig fullt mulig å ha deilig sex uten å «komme». Hudkontakten, blikkene, lydene og ikke minst kjemien du har med partneren din er også en del av den fantastiske pakken som følger med det å ha samleie med en annen person.

Men selvsagt sier ingen av oss nei takk til en «Ohhh» i tillegg! Altså, det er jo tross alt et ganske deilig (og stort) pluss som ikke minst er sunt for oss. Men det du mest sannsynlig ikke har tenkt over er at noen av de «vanligste» stillingene de fleste av ofte havner i, faktisk kan «sabotere» orgasmen din. For som Kate Van Kirk, par-og familieterapeut, forteller til Women's Health, foretrekker mange menn stillinger hvor de kan kontrollere penetreringen, men flere av deres favoritter minsker faktisk vår sjanse til å få orgasme. 

For det er jo nemlig sånn at over 80 prosent av oss kvinner er avhenging av klitoris stimulering under samleie for å få orgasme. Men ifølge sexolog Siv Gamnes, trenger dere heldigvis ikke slutte med favorittposisjonene deres, til tross for at de kanskje ikke er de mest gunstige for orgasme din. For det er nemlig et par triks dere kan ty til for å komme begge to!

LES OGSÅ: Disse tre sexstillingene øker sjansen for orgasme

- Ja, det er slik at noen stillinger kan minske sjansen for orgasme, men det betyr ikke at dere må droppe stillingene, de må bare vris om litt slik at klitoris får mer oppmerksomhet, sier Gamnes og legger til:

- De stillingene som er ugunstige er de som ikke innebærer ar klitoris blir stimulert og som ikke gir kvinnen mulighet til å bevege seg og gnikke slik at den blir stimulert. For som vi vet kommer de fleste kvinner gjennom såkalt «klitoris-orgasme». 

Misjonær

Gamnes forteller at misjonær, som er ganske vanlig blant de fleste av oss, faktisk er en av de stillingene hvor orgasmen lett kan utebli, til tross for at dere kan se hverandre inn i øynene og ha et ganske så sexy øyeblikk. Og forklaringen er enkel, klitoris kan lett utebli.

- Dersom du ikke får optimal nytelse gjennom misjonær går det an å vri den om, at du strekker beina dine mellom hans. Da har du mer kontroll på bekkenet, og kan bevege det slik du vil og klemme sammen lårene slik at det blir mer press mot klitoris, forklarer Gamnes og legger til:

- Du kan også variere hvor du har beina dine når du strekker dem rundt han slik at det gnisser mest mulig på klitoris. 

LES OGSÅ: 6 ting de færreste vet om orgasme

Spoon

Spoon, den «avslappende» og sensuelle stillingen er virkelig en morgen- og kveldsfavoritt når man ønsker det litt roligere. Men logisk nok er ikke denne stillingen en orgasmebooster i seg selv. For i motsetning til misjonær, hvor klitoris er lettere tilgjengelig for gnissing, gir ikke spoon den samme muligheten. Heldigvis er det ikke store greia som skal til for å gi klitoris oppmerksomhet i denne stillingen.

- Spoon eller Spooning er ikke den optimale orgasmestillingen for kvinner, men den kan bli det dersom man bruker hendene. Løft eller len det øverste beinet på han slik at dere får lettere tilgang til klitoris.  

Doggy

I likhet med Spoon, er ikke doggy den ideelle stillingen dersom man ønsker å stimulere klitoris, men logisk nok er denne stillingen en av guttas favoritt, da de har totalkontroll over penetreningen. Gamnes forteller at man derfor også i denne stillingen er nødt til å gjøre mer enn bare å «ligge» der. 

- Doggy gir mulighet for mange variasjoner. Du kan selv lett stimulere din egen klitoris, eller du kan la han gjøre det mens du jobber frem og tilbake. Her er det mange muligheter for stimulering og gnikking, sier Gamnes. 

LES OGSÅ: - Flere kvinner ligger helt stille under samleie og lar mannen gjøre jobben

Stående 

Altså, det er få ting som er hottere enn stående sex - som ofte sett på film - men «in real life» er ikke den vertikale stillingen veldig orgasme-vennlig. Både høydeforskjellene og penetreringsvinkelen saboterer at klitoris får oppmerksomheten den trenger. 

- Det sier seg kanskje litt selv at en stående stilling gjør det vanskelig for både han å gi stimulering av klitoris og for deg å gnikke deg på han, sier Gamnes og fortsetter:

- Det man eventuelt kan gjøre dersom man ikke vil droppe stillingen er å sette den ene foten på en stol eller noe annet for å være mer stabil og for å åpne mer opp for at klitoris får direkte kontakt. 

LES OGSÅ: - Det er ganske vanlig å få orgasme i søvne

- Den største «sabotøren» er ikke stillingene 

Alt i alt, som Gamnes forteller, er det ikke nødvendigvis stillingene i seg selv som saboterer, det handler bare om å finne opp versjoner av dem som gjør at dem passer deg og din partner best. For det som er en optimal orgasme-stilling for noen er ikke nødvendigvis det for andre. 

- Det dummeste man kan gjøre er å bare ligge der og forvente at partner skal gjøre all jobben og ta seg av din orgasme. Man må ta ansvar for sin egen orgasme og si i fra hva som funker og ikke, og bidra til å skape stimuleringen av klitoris, sier Gamnes og understreker:

- Den største «sabotøren» er med andre ord ikke sexstillingene, det er oss selv hvis vi ikke deltar i sexen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer