Singel

Singel? Disse uvanen gjør det ekstra vanskelig å finne den rette

- Det er fort gjort å bli så komfortabel med egne vaner og livsstil at man ikke orker tanken på innblanding fra andre, sier eksperten.

EVIG SINGEL: Stemmer det at man blir mer kresen jo lenger man har vært singel? Og at det kan føre til at du er singel lengre enn nødvendig? I denne saken gir samlivseksperten oss svaret.  Foto: Shutterstock / Jacob Lund
EVIG SINGEL: Stemmer det at man blir mer kresen jo lenger man har vært singel? Og at det kan føre til at du er singel lengre enn nødvendig? I denne saken gir samlivseksperten oss svaret. Foto: Shutterstock / Jacob Lund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har vært singel over lengre tid, og er nå overbevist om at du aldri vil finne den rette. Det er nemlig nesten alltid noe som ikke stemmer - enten er han for høylytt og brautende, eller så har dere absolutt ingen felles interesser. Høres dette ut som situasjonen din? Da kan det hende at du rett og slett har blitt kresen.  

LES OGSÅ: - Det er noe skambelagt over det å være ufrivillig singel

Mer kresen? 

Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver og driver privatpraksis i Porsgrunn, forteller at det ikke er uvanlig å bli litt kresen etter å ha vært singel en stund, og at det kan skyldes flere ting. 

- En av årsakene kan være at man har blitt litt for godt vant til å være alene – da utvikler man egne rutiner og har kun en selv å ta hensyn til. Det er fort gjort å bli så komfortabel med egne vaner og livsstil at man ikke orker tanken på innblanding fra andre, har hun fortalt KK.no. 

Kommer det en partner inn i bildet, som ikke er helt slik man så for seg må man tilpasse seg etter hans rutiner, vaner og interesser, noe som kan by på utfordringer og stress. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer