Skilsmisse

- Skilsmisse er en av de tøffeste livskrisene man kan oppleve

Slik takler du prosessen.

SKILSMISSE: Det er vondt å gå gjennom en skilsmisse. Heldigvis finnes det noen råd som kan gjøre prosessen litt lettere.  Foto: Shutterstock / Antonio Guillem
SKILSMISSE: Det er vondt å gå gjennom en skilsmisse. Heldigvis finnes det noen råd som kan gjøre prosessen litt lettere. Foto: Shutterstock / Antonio Guillem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et ekteskap er det nesten obligatorisk å støte på noen problemer på veien. Men når problemene blir for store, er det dessverre ikke alltid så lett å se noen annen løsning enn å skille seg. Først burde man selvfølgelig søke hjelp hos familievernkontoret eller gå til samtaler hos parterapauter. Men når man har prøvd alt, og det fremdeles ikke går, er det naturlig å fullføre prosessen. 

Psykolog Eva Tryti forklarer at en skilsmisse er noe av det aller tøffeste man kan gå gjennom i livet.

- Det er selvfølgelig stor forskjell på om man var lykkelig eller ikke. I tillegg spiller det en rolle om man selv ville gå eller om man ble forlatt. Det siste er jo tøffest. Men uansett så regnes det som en livshendelse som har veldig høy smertefaktor. Verre enn å miste jobb og lignende, det er rett og slett en av de tøffeste livskrisene man kan oppleve, sier hun.

Til og med advokatene merker hvor stor krise dette er. Senioradvokat Andreas Poulsson ved Codex Advokat Oslo, er leder for firmaets familierettsavdeling. 

Han forklarer at det er avgjørende med hjelp utenfra i en slik situasjon. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer