Parøkonomi:

Slik bør dere fordele pengene i forholdet

- Jeg hører til stadighet om forhold hvor den ene parten nedbetaler boliglån og investerer i aksjefond, mens den andre bruker pengene på mat, blomster og turer.

FELLES ØKONOMI ELLER IKKE? - Jo flere forpliktelser, som barn, hus og bil, desto enklere kan det være med felles økonomi. Når det er sagt trenger ikke felles økonomi være ensbetydende med at alt er felles, sier eksperten. FOTO: NTB
FELLES ØKONOMI ELLER IKKE? - Jo flere forpliktelser, som barn, hus og bil, desto enklere kan det være med felles økonomi. Når det er sagt trenger ikke felles økonomi være ensbetydende med at alt er felles, sier eksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Økonomi og fordeling av penger er noe som de aller fleste par vil stå overfor på ett eller annet tidspunkt i forholdet.

Mens noen par lever med tanken om at «alt mitt er vårt», er det andre som holder økonomien helt adskilt og privat.

Noen par velger full åpenhet og felles konto, mens andre igjen ikke en gang vil fortelle hverandre hvor mye de tjener og mener økonomi er en privatsak.

Vi er forskjellige og trives med ulike løsninger når det gjelder parøkonomi, men hva er egentlig det smarteste valget for parforholdet, felles eller separat økonomi? Har det noen betydning for hvor lykkelige vi er i forholdet?

Dette viser studie

For å vurdere om parøkonomien vår påvirker tilfredsheten i forholdet, ble det publisert en artikkel bestående av seks studier med mer enn 38.000 deltakere, skriver Psychology today.

Studiene viser hva som er det aller lureste valget for de fleste par.

Den overordnede konklusjonen er at par som har helt felles økonomi er lykkeligere og har mindre sannsynlighet for å gå fra hverandre, sammenlignet med andre par som holder noe eller alle pengene sine adskilt. Felles økonomi gjør også parforholdet mer stabilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer