Avstandsforhold:

Slik får du avstandsforholdet til å fungere

Avstandsforhold kan være tøft, og det krever mye innsats fra begge parter om forholdet skal vare. Men det er ikke umulig å få det til!

AVSTANDSFORHOLD: Kristin og Lasse bor i hvert sitt land, og må reise langt om de skal se hverandre. De håper på å kunne flytte sammen til sommeren. FOTO: Privat
AVSTANDSFORHOLD: Kristin og Lasse bor i hvert sitt land, og må reise langt om de skal se hverandre. De håper på å kunne flytte sammen til sommeren. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å være i et parforhold er som regel ikke en dans på roser – spesielt ikke for de som har et avstandsforhold. Noen gjør det slutt fordi de ikke klarer det, mens andre er fast bestemt på at de kommer seg igjennom måneder og år langt borte fra hverandre, selv om det er tøft.

– Jeg møter ofte på denne tematikken i terapi – det er mange som synes avstandsforhold er vanskelig. Allikevel er forskningen på dette området noe mer optimistisk; til tross for de ekstra utfordringene som kommer med et avstandsforhold, ser det ikke ut til at sannsynligheten for brudd øker, sier Fredrik Lian, psykolog ved Institutt for Psykologisk Rådgivning i Oslo (IPR).

Det er ikke entydig funnet noen forskjeller mellom geografisk nære forhold og avstandsforhold når det kommer til intimitet, kommunikasjon, forpliktelser, seksuell kommunikasjon og tilfredshet. Parene som bor langt unna hverandre, er ikke mindre fornøyd enn de som bor i nærheten av hverandre.

– Et problem mange par i avstandsforhold møter på, er sjalusi. Det handler på mange måter om å beskytte forholdet mot «trusler» fra en tredjepart. Det kan også minne oss på hvor viktig partneren er for oss, og gi en indikasjon på at man ikke tar partneren for gitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer