Sex

Slik får du bedre selvtillit i senga

Dårlig selvbilde kan gjøre det vanskeligere å bli kåt, og i ytterste konsekvens kan det gjøre at du ikke vil ha sex med andre i det hele tatt.

USIKKERHET: Det er langt i fra uvanlig å føle på en usikkerhet under sex. Hvorfor man gjør det vil naturligvis variere, men for kvinner handler det i mange tilfeller om utseende og synet på egen kropp. FOTO: NTB Scanpix
USIKKERHET: Det er langt i fra uvanlig å føle på en usikkerhet under sex. Hvorfor man gjør det vil naturligvis variere, men for kvinner handler det i mange tilfeller om utseende og synet på egen kropp. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å ha sex med partneren sin bør være noe man ser på som en utelukkende positiv ting. Likevel er det dessverre altfor mange som ikke klarer å vende fokuset bort fra at man ikke føler seg vel. Kanskje føler man seg for tjukk, for slapp eller ikke like god som eksen til partneren - det kan være mange grunner til at selvtilliten under dyna er lav.

Én ting er i alle fall sikkert, og det er at manglende selvtillit kan ha en ødeleggende faktor på sexlivet.

Sosialcoach og foredragsholder i kurs på mannlig seksualitet, Dag Eian, har tidligere uttalt at han har inntrykk av at et sterkt kroppsfokus i samfunnet er kvinners vanligste hindring under sex. Men han tror også at noen er redd for å bli stemplet som billig ved å være seksuelt frampå.

– Det siste kan vi bare avfeie med en gang. De fleste menn elsker å ha sex med jenter som er seksuelt utagerende og kan fortelle oss hva de liker. For å ta en kjapp parallell; mange menn legger mye innsats og stolthet i å tilfredsstille sin partner i senga, og når en kvinne forteller mannen hva hun liker gir hun han «skattekartet» han trenger. Det tar all gjettingen ut av sexen og han kan umiddelbart gi henne den nytelsen hun vil ha. Han får en egoboost, hun får nytelse. Det er vinn-vinn for begge parter, sa han til KK den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer