Dumpet:

Slik får du tilbake selvfølelsen etter å ha blitt dumpet

- Mange er redd for å bli såret igjen, sier datingrådgiver.

DUMPET: - Ikke mist motet, alle har opplevd å bli avvist på en eller annen måte, sier samlivsterapeuten. FOTO: NTB
DUMPET: - Ikke mist motet, alle har opplevd å bli avvist på en eller annen måte, sier samlivsterapeuten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er alltid vondt å bli avvist, enten det bare er en du er interessert og ber ut på date, eller en du har vært sammen med i lang tid. At han eller hun ikke vil ha deg på samme måte som du vil ha han eller henne, kan føre til en skikkelig knekk for selvfølelsen.

En helt naturlig, menneskelig reaksjon er å revurdere deg selv og din egen verdi. Er jeg ikke pen, smart, morsom eller flink nok?

Det er lett å miste troen på deg selv og din egen verdi, og hvis bruddet var veldig uventet og uønsket kan også litt av integriteten din forsvinne i desperasjon og håpløshet.

Det er gjerne lett for venninner å si «ikke ta det personlig», men sannheten er at det gjør vondt å bli ghostet, spilt eller dumpet.

For at du skal klare å legge bruddet bak deg og gå videre i livet på en god måte, er det viktig å gjenvinne noe av selvfølelsen og integriteten som du mistet i tiden etter bruddet. Det er faktisk helt avgjørende for at du skal klare å date noen nye og få tilbake troen på at du er god nok som du er.

Men hvordan kan du egentlig få tilbake selvfølelsen og integriteten etter å ha blitt dumpet eller ghostet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer