Gift ved første blikk:

Slik finner du din perfekte partner, ifølge «Gift ved første blikk»-eksperten

Du må gi deg selv god tid og tørre å være sårbar, mener psykolog og forsker Per-Magnus Thompson.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Joakim Aleksander Mäkiperä (39) og Sara Jansson Ishqair (29) er fortsatt gift, og har allerede kjøpt seg leilighet på Grünerløkka sammen. FOTO: TVNorge
GIFT VED FØRSTE BLIKK: Joakim Aleksander Mäkiperä (39) og Sara Jansson Ishqair (29) er fortsatt gift, og har allerede kjøpt seg leilighet på Grünerløkka sammen. FOTO: TVNorge Vis mer
Publisert

Det populære tv-programmet, «Gift ved første blikk», har rullet over skjermen i høst, og tv-seerne har fulgt nøye med på om parene finner den store kjærligheten. Eksperimentet følger seks single som møter opp i sitt eget bryllup og gifter seg med en person de aldri før har møtt.

Deltakerne er satt sammen av et knippe eksperter som mener akkurat disse parene har et godt utgangspunkt for å skape det lange og lykkelige ekteskapet som så mange av oss søker.

Men hva med oss som ikke ønsker å gå så drastisk til verks som å gifte oss med en vilt fremmed person på tv foran hele den norske befolkningen? Hvordan kan vi finne en person som ikke bare ser bra ut på Tinder, men som faktisk har potensiale til å være den rette?

LES OGSÅ: Ine (27) opprettet to datingprofiler: Én med rullestol, og én uten

Trygghet og identitet

Per-Magnus Thompson er psykolog og forsker, og en av ekspertene i «Gift ved første blikk». Ifølge ham er nøkkelordene trygghet og identitet.

Å stille seg selv spørsmålene, er du der for meg når jeg trenger deg? Vil jeg føle meg bra, forstått og satt pris på sammen med deg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer