Førsteinntrykk:

Slik gir du det beste førsteinntrykket

Ny forskning viser at det er en tynn linje mellom interessant og dominant når man møter nye mennesker.

FØRSTEINNTRYKK: Mange tror feilaktig at de gjør et bedre førsteinntrykk hvis de lar den andre personen snakke mest.
FØRSTEINNTRYKK: Mange tror feilaktig at de gjør et bedre førsteinntrykk hvis de lar den andre personen snakke mest. Vis mer
Publisert

Vi ønsker vel alle å gjøre et godt førsteinntrykk på andre, enten du møter noen i jobbsammenheng, på fest eller på en første date.

Enten du skal på en første date eller et jobbintervju, kan førsteinntrykket ha stor betydning for hvordan du blir oppfattet og hva som skjer videre. Samtidig kan det være vanskelig å vite hvordan du kan gjøre et best mulig førsteinntrykk.

Skal du la den andre personen ta seg av mesteparten av pratingen, eller bør du snakke mer om deg selv? Er det lurt å dele personlige tanker, eller er det best å holde seg til nøytrale samtaleemner som nyheter og sport?

Hvor mye bør du egentlig snakke første gangen du treffer noen?

Ifølge studier finnes det en enkel strategi for å gjøre et best mulig førsteinntrykk.

Snakk like mye som du lytter

Studier viser at de fleste av oss undervurderer våre egne samtaleegenskaper, og vi vet ikke helt hvordan vi skal få til en best mulig samtale med en fremmed.

Mange tror feilaktig at de vil gi andre et bedre førsteinntrykk hvis de lar den andre personen snakke mesteparten av tiden. Samtidig tror folk at de fremstår som mer interessante hvis de snakker mer om seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer