Sexleketøy:

Slik introduserer du sexleketøy for partneren din

Hvordan tar du det opp på best mulig måte? Og hva gjør du hvis partneren føler seg «truet» av forslaget? Her får du sexologenes beste tips!

PRØV SEXLEKETØY SAMMEN: - Dersom man har mistet gnisten i forholdet og rett og slett ikke har sex så ofte som før, kan det å introdusere et sexleketøy være en god vei for å finne tilbake til forelskelsen og spenningen i hverdagen. FOTO: NTB
PRØV SEXLEKETØY SAMMEN: - Dersom man har mistet gnisten i forholdet og rett og slett ikke har sex så ofte som før, kan det å introdusere et sexleketøy være en god vei for å finne tilbake til forelskelsen og spenningen i hverdagen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du lekt med tanken om å bruke sexleketøy sammen med partneren din? Ifølge ekspertene KK har pratet med, kan bruk av slike «hjelpemidler» piffe opp både sexlivet og samlivet.

Undersøkelser viser nemlig at par som bruker sexleketøy, ofte har et bedre og mer aktivt sexliv enn par som ikke bruker leketøy:

– Et leketøy i seg selv holder ikke rundt deg og gir nærhet, men det kan absolutt bidra til at man kan gi hverandre nærhet og trygghet, som på mange måter er et lim i forholdet, sier sexolog og pressesjef for Nytelse.no, Maria K. Ebbestad til KK.

Hun fortsetter:

- For dersom man har mistet gnisten i forholdet og rett og slett ikke har sex så ofte som før, kan det å introdusere et sexleketøy være en god vei for å finne tilbake til forelskelsen og spenningen i hverdagen.

Kanskje har du en vibrator du gjerne vil bruke sammen med kjæresten, enten som en del av forspillet eller under selve akten - men så er du litt usikker på hvordan du skal ta det opp?

Selv om sex er noe av det mest naturlige i verden, er det mange som synes det er vanskelig å snakke om det - selv med egen partner. Derfor har vi fått ekspertenes beste tips til hvordan du kan ta «sexleketøy-praten» på best mulig måte.

- Kan gjøre det som allerede er godt, enda bedre

Et sexleketøy kan altså gjøre sexlivet mer spennende, og ikke minst kan det gjøre sexen bedre for kvinnen. Alle har forskjellige tenningsmønster, men spesielt kvinner bruker ofte lenger tid på å «komme i stemning».

Da kan et sexleketøy hjelpe kroppen i gang, og er perfekt til bruk under forspill, forteller Ebbestad.

- 9 av 10 kvinner trenger også klitorisstimuli for å oppnå orgasme, og da er det perfekt å ha med en liten vibrator under samleie slik at begge kan få orgasme under penetreringen.

SEXLEKETØY: - Det viktigste er å ikke se på sexleketøy som en trussel, men noe dere skal bruke på hverandre eller sammen for å oppnå enda bedre nytelse, sier Maria Ebbestad. FOTO: NTB
SEXLEKETØY: - Det viktigste er å ikke se på sexleketøy som en trussel, men noe dere skal bruke på hverandre eller sammen for å oppnå enda bedre nytelse, sier Maria Ebbestad. FOTO: NTB Vis mer

Vi hører også med parterapeut og sexolog Tone Haldorsen.

Hun kan fortelle at det finnes flere typer vibratorer som lett kan brukes under sex - både vibratorer som kan brukes på klitoris og dermed hjelpe kvinnen med å oppnå orgasme raskere, og «parvibratorer» dere begge kan bruke.

- Trusevibratorer er også populære hos eventyrlystne par, legger hun til.

Det finnes altså noe for enhver smak - men hvordan tar du opp temaet på best mulig måte?

- Kan være skummelt

Det å introdusere et sexleketøy for partneren sin for aller første gang kan for noen være litt skummelt, bekrefter Ebbestad.

- Kanskje syns man det er litt kleint, er redd for at den andre ikke skal føle at man strekker til eller at man rett og slett syns det er litt ukomfortabelt å snakke om sex, sier hun.

Hun understreker viktigheten av å kommunisere sine ønsker og behov i et forhold - både i og utenfor soverommet.

- Når det gjelder praten om å introdusere et sexleketøy, er det viktig å forklare at dette ikke er noe som skal erstatte kjæresten, men gjøre det som allerede er godt, enda bedre.

- Vær ærlig

Haldorsen anbefaler at du er ærlig om hvorfor leketøyet blir introdusert. Hun understreker at det ikke skal være skam knyttet til sex i et parforhold - og at onani burde være like naturlig som å ha sex sammen.

SEXOLOG: Det finnes mange vibratorer som lett kan brukes under sex - både vibratorer som kun brukes på klitoris og vibratorer som er klassifisert som en parvibrator, forteller sexolog og parterapeut Tone Haldorsen.
SEXOLOG: Det finnes mange vibratorer som lett kan brukes under sex - både vibratorer som kun brukes på klitoris og vibratorer som er klassifisert som en parvibrator, forteller sexolog og parterapeut Tone Haldorsen. Vis mer

- Ingen burde føle seg truet av et leketøy, så lenge man ikke faktisk erstatter partneren med leketøyet. Det kan absolutt være et flott supplement, sier hun, og fortsetter:

- Mange syns det er kleint, og da må man spørre seg hvorfor det er kleint. Det går gjerne på hvor vant man er til å snakke om sex, kropp og onani.

Om det er veldig kleint, kan en tur til sexolog være tingen, tipser Haldorsen.

- Så det er sexologen som foreslår det og ikke en selv. Å bruke sexologen som buffer mot det kleine, er ikke uvanlig.

- Noen ser på sexleketøy som «truende»

Noen bekymrer seg for at partneren ikke vil ta forslaget om sexleketøyet så godt imot.

Haldorsen råder deg til å ta sats og tørre å prøve det du har lyst til.

- Om du får en negativ reaksjon fra partneren din om å prøve sexleketøy, er det mest sannsynlig noe underliggende hos partneren som sperrer, sier hun.

For det er noen som ser på sexleketøy som «truende» - det er det ikke tvil om, understreker sexologen.

- Gjerne fordi leketøy som er designet for kvinner, er designet av menn som ønsker at det skal se størst mulig ut. Om man vil at det skal fremtre mindre truende, er en liten vibrator det beste. Å forstå hvordan menn og kvinners seksuelle biologi fungerer, gir også en mindre truende følelse.

Det å føle seg truet kommer ofte av at det skjer noe man ikke forstår eller kan nok om, forklarer Haldorsen. Hvis det er tilfellet, råder hun dere til å lese en bok om det sammen, eller se et foredrag om akkurat dette.

- Eller spør en sexolog. Jo mer man kan, desto mindre truende blir for eksempel leketøy.

Det beste er om dere sitter og ser på leketøyene på nett sammen, og gjør det til en spennende paraktivitet, tipser Haldorsen.

PRØV EN VIBRATOR: - Leketøy som er designet for kvinner, er designet av menn som ønsker at det skal se størst mulig ut. Om man vil at det skal fremtre mindre truende, er en liten vibrator det beste, sier sexolog. FOTO: NTB
PRØV EN VIBRATOR: - Leketøy som er designet for kvinner, er designet av menn som ønsker at det skal se størst mulig ut. Om man vil at det skal fremtre mindre truende, er en liten vibrator det beste, sier sexolog. FOTO: NTB Vis mer

Finn leketøy sammen

Ebbestad anbefaler dere å snakke sammen om sexleketøy. Kanskje har dere erfaringer fra tidligere, som dere vil prøve sammen? Sett dere gjerne ned og klikk dere gjennom nettbutikker sammen, tipser sexologen:

- Velg ut noen favoritter. Og kanskje sitter dere egentlig med de samme fantasiene. Det viktigste er å ikke se på sexleketøy som en trussel, men noe dere skal bruke på hverandre eller sammen for å oppnå enda bedre nytelse. For hva er vel mer fantastisk enn å se partneren spenne seg i orgasme?

Og vi skal ikke glemme mannfolka! Ebbestad understreker at det finnes mye spennende til mannen også. Men det å introdusere et leketøy for mannen sitter nok lenger inne for mange, tror hun.

- Jeg anbefaler å starte med et parleketøy som fungerer for begge, som for eksempel parvibratoren Manta. Den er i utgangspunktet utviklet for menn, men har gode vibrasjoner og er enkel å håndtere, noe som gjør den perfekt under samleie, avslutter hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer