Røff Sex

Slik kan du gå frem dersom du ønsker røffere sex

- Ta ansvar får egen seksualitet og nytelse!

RØFFERE SEX: Fantaserer du om røffere sex med partneren din, men vet ikke helt hvordan du skal gå frem? Dette er ekspertenes beste tips! Foto: Shutterstock / bezikus
RØFFERE SEX: Fantaserer du om røffere sex med partneren din, men vet ikke helt hvordan du skal gå frem? Dette er ekspertenes beste tips! Foto: Shutterstock / bezikus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig at både kvinner og menn har diverse fantasier knyttet til sex, og en av de vanligste er knyttet til røffere sex. Ja, det er faktisk ganske så vanlig at vi drømmer om å bli bundet fast og dasket litt - og drømmene ble ikke noe mindre akkurat etter at den nye «Fifty Shades of Gray»-traileren nylig ble sluppet!

Men hvordan går du frem når du skal fortelle partneren din at du drømmer om å ha litt røffere sex? Dette har vi fatt svaret på! KK.no-redaksjonen har nemlig spurt tre eksperter om hvordan man kan gå frem for å få litt «Fifty Shades» på soverommet.

LES OGSÅ: Dette frykter vi at skal skje under sex

Si ifra, ta initiativ og vær konkret

Uansett hvilke fantasier du har, er alle ekspertene enige om at det eneste riktige du kan gjøre er å kommunisere med partneren din; si ifra, ta initiativ og ikke minst være konkret og fortelle hva det er du ønsker. Sier du ikke ifra kan det få en negativ effekt på sexlivet deres. 

- Ta ansvar for egen seksualitet og nytelse, og ikke hold ønsker og behov for deg selv og overlat ansvaret til den andre parten, forteller Ulla Aasland, som er sexolog, til KK.no og utdyper:

- Hvis du ikke kommuniserer dine behov tydelig kan jo partner bare gjette og prøve seg frem til hva vedkommende tror funker best. Dette kan føre til at partner blir usikker på hvordan han eller hun skal gå frem. Og hvis man ønsker en røffere partner i sengen, er ikke følelsen av usikkerhet det rette.

Hun får støtte fra Anders Lindskog, som er sexolog og spesialist i klinisk sexologi i NACS. Han understreker også viktigheten av å være ærlig med partneren sin og si ifra.

- Jeg tenker at man burde si det som det er, rett og slett. At i blant så liker jeg å kose litt og i blant liker jeg å bli tatt litt røft og tøft. 

- I tillegg tror jeg man må være ganske konkret på hva man liker og legger i røffere sex, da det kan variere ganske mye. Noe som kan være tøft og røft for en jente, kan må ikke nødvendigvis være det for en annen. Så man må være veldig tydelig på hva man tenker, hvilke typer fantasier man har og hvor grensene går slik at det ikke oppstår misforståelser.

LES OGSÅ: - Det er spennende å se at andre par har sex ved siden av oss

- Mange synes det er vanskelig å sette ord på sex

Siv Gamnes, som er spesialist i sexologisk rådgivning, er enig med Lindskog og Aasland. Hun forteller til KK.no at når man har sex med en annen person, burde man være såpass trygg på den personen at man tørr å si ifra om ønsker, lyster og følelser, og at man helst bør si det i øyeblikket man ønsker noe annet, da lyster varierer fra gang til gang.

- Det er jo ikke sikkert at man alltid ønsker å ha røffere sex. Noen ganger vil man kanskje bare kose og ta det litt roligere, mens andre ganger vil man ha det røffere. Så derfor er det kanskje greit å si ifra i selve situasjonen; kan du ta meg litt hardere, litt fortere, og rett og slett veilede hverandre underveis. 

Gamnes forteller at det selvsagt også går an å ta samtalen utenfor sexen, men at det da er viktig å legge det frem slik at det ikke blir oppfattet som kritikk. 

- Sexen man har kan jo være veldig bra selv om man innimellom kanskje ønsker litt variasjon og prøve ut nye ting, og det er veldig viktig å understreke dersom man tar samtalen utenfor selve samleiet, sier hun og fortsetter: 

- Og variasjon i sexlivet er noe av det viktigste, for da går man ikke inn i en sånn standard sirkel som kanskje tar livet av sexlivet istedenfor.

- Men hva om man syns det er vanskelig å snakke om sex generelt? Da kan det jo være ubehagelig å skulle si i ra om at man ønsker røffere sex.

- Ja, det er jo mange som syns det er vanskelig å sette ord på sex og snakke om det. Men da går det jo eventuelt an å vise når man har sex at man har lyst på noe mer gjennom kroppsspråk og bevegelser. 

- Beveg deg, ta initiativ og før han i retningen du ønsker ved å variere posisjoner og ta litt kontroll for eksempel. Da viser du indirekte at du vil ha noe mer uten nødvendigvis å måtte si noe, sier Gamnes. 

LES OGSÅ: Sex-tipsene vi ikke får nok av!

- Det er uvanlig at jenter blir avvist for å ønske litt røffere sex

Enten du foretrekker å bruke ord eller ikke, anbefaler ekspertene at du sier ifra og tar initiativ selv om det kan oppleves som ubehagelig å be om røffere sex og selv om du er redd for å bli avvist - for mannen kan føle det samme som deg!

- For det første er det ganske uvanlig at jenter blir avvist for å ønske litt røffere sex, det er tross alt ganske vanlig at både gutter og jenter fantaserer om det. Også liker de fleste av oss å variere litt, sier Lindskog og legger til: 

- Det er også ganske vanlig at vi gutter spesielt ønsker å ta jenter litt røft, uten at vi helt vet hvordan vi skal gå frem. For det er jo enda vanskeligere den veien, å skulle si: Hei, er det ok om jeg er litt hardhendt mot deg.

LES OGSÅ: - Jeg har et uanstrengt forhold til kropp og sex

- Så jenter trenger ikke å være bekymret for å ta initiativ til røffere sex?

- Nei, absolutt ikke. Denne tanken om at man er redd for å si i fra om at man ønsker litt røffere sex tror jeg henger litt sammen med det feministiske tabuet som har kommet de siste årene, at kvinner ikke skal ha lyst på eller like røff sex, og om de gjør det skal de i hvert fall ikke si at de har lyst på det, sier Lindskog og legger til:

- Og det feministiske tabuet påvirker jo også oss menn i den forstand at vi da ikke er røffere uten at jenter ber om det eller vi har blitt enige om det.

Lindskog får støtte fra Aasland som også forteller at kvinner ikke skal være redde for å si hva dem ønsker i sengen. Tvert i mot mener hun vi bør bli flinkere til det!

- Det at kvinner ikke skal ta initiativ til røffere sex om det er det hun ønsker, er bare tull. Selvfølgelig er det riktig at kvinnen skal ta initiativ. Vi må bli mye bedre på å formidle hva vi selv ønsker! Ta noen sjanser i livet. Du vil aldri ha noen 100 prosent garanti med tanke på den andres reaksjoner, men om du skal få et tilfredsstillende sexliv må behov formidles til den andre parten, sier Aasland og får støtte fra Gamnes:

LES OGSÅ: 3 pinlige ting som kan skje under sex

- Se på sex som et samspill. Det handler om å kunne si i fra om hva man ønsker og vil være med på, men også hva man ikke ønsker å ikke vil være med på. Man må kommunisere og respektere hverandre. Blir man i verste fall avvist, er det ikke noe verre enn å prøve noe annet. En avvisning på litt røffere sex er ikke undergangen på sexlivet, det er så mye annet man kan gjøre, sier Gamnes og understreker:

- Og igjen sex handler om respekt og respektere hverandres ønsker, men også grenser. Skulle du bli avvist, ikke se på det som en avvisning, se på det som en mulighet til å vise at du repsekterer partneren din.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer