Kjappis:

Slik kan kjappisen bli «the best sex you've ever had»

Spenning og variasjon kan gjøre godt for sexlivet mener eksperten.

KJAPPIS: En hyrdestund må ikke vare i timesvis for at det skal være bra, noen ganger kan en kjapp en være best. FOTO: NTB Scanpix
KJAPPIS: En hyrdestund må ikke vare i timesvis for at det skal være bra, noen ganger kan en kjapp en være best. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av forholdet er det fort gjort at man tilbringer mye tid på soverommet – og ikke nødvendigvis for å sove. Dere er forelsket og lyster etter hverandre til enhver tid, og dere tar dere tid. Det er tross alt ingenting annet dere heller ville gjort.

Men når den intense forelskelsen har lagt seg og hverdagene er i flertall, kan disse lange hyrdestundene fort skje sjeldnere og sjeldnere. Dere finner rett og slett ikke tid eller ork.

Men sex må ikke nødvendigvis vare i en time eller to for å være bra. Og en «kjappis» kan være en god måte å holde sexlivet ved like på.

LES OGSÅ: Derfor bør dere ha morgensex

Ikke bare godt for menn

Ifølge sexinspirator Cecilie Kjensli fra Ceciliekjensli.no, er det slett ikke så dumt å ta en «kjapp-en» iblant.

– En kjappis i ny og ne er bedre enn ingenting, og noen ganger faktisk også det beste. Ideen om elskov hele natten er jo deilig, men jeg tror nok de fleste heller vil ha en god natts søvn, har hun uttalt til KK.no.

Det er lett å tenke at kjapp sex betyr at det kun er mannen som får nytelsen, men slik trenger det ikke å være.

– Dersom det kun foregår på mannens premisser så blir det jo litt stusselig. Begge må jo være med. Vi spiller jo på samme lag. Som kvinne er vi jo litt utspekulerte fra naturens side, og det må vi benytte oss av hvis det er sånn at vi ikke har plenty med tid, men har lyst til å ha oss litt for det.

Det er jo dessverre slik at det ikke er like enkelt for for oss å komme i mål som for en mann, og derfor kommer ofte gutta bedre ut av en kjappis enn oss. Dette kan man likevel gjøre noe med.

– Hvis du for eksempel er lei av at du ikke får orgasme, så fortvil ikke. Du kan jo tjuvstarte, og varme opp litt på egenhånd! Onaner i dusjen, og inviter han inn når du er klar for noe mer. Eller gjør det samme fra senga når du venter på at han skal komme og legge seg, anbefaler Kjensli.

– Ellers vil jeg jo anbefale alle å ha en effektiv og deilig vibrator, for da er ingen oppvarming eller forspill nødvendig. Da blir det jo mer klar-ferdig-ferdig. Når du vet at orgasmen aldri er langt unna, så blir du jo selvfølgelig motivert til å ha mer sex, sier hun.

LES OGSÅ: Sex har nærmest blitt en prestasjonsarena

Variasjon er godt for sexlivet

Rask sex kan noen ganger også være veldig pirrende. Siden dette ikke tar timevis åpner det også for muligheter til å gjøre det oftere, og på flere ulike steder. Det må tross alt ikke alltid være i sengen.

Sex i dusjen, i bilen, eller i skogen er bare noen av de mange mulighetene man har.

VÅTT: En kjapp en i dusjen kan være en grei løsning for å krydre opp sexlivet. Foto: Scanpix/NTB
VÅTT: En kjapp en i dusjen kan være en grei løsning for å krydre opp sexlivet. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

– Det funker på hytta, og de fleste steder dere befinner dere. Det er jo noe i at taushet er gull, når dere må være stille så ingen hører, hvis dere ikke er alene, forteller sexinspiratoren.

Jo mer sex dere har, jo mer sex får man gjerne lyst på. Derfor kan en kjappis faktisk være med på å vekke gnisten i et forhold igjen.

– Variasjon er jo uansett svaret på et behagelig sexliv, og hvor ofte man skal ha seg, er jo opp til alle og enhver. Kjappiser er deilig for å lette på trykket, for å nullstille kroppen, og for å komme i bedre humør, sier hun og legger til:

– Det blir som hverdagsmat, og det er jo de måltidene vi har flest av. Men både i matveien og i sexlivet så trenger vi noe ekstra å kose oss med i helgene og når vi har fri over lengre tid.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer