Sexlyst:

Slik kan kostholdet påvirke sexlysten

Og disse matvarene bør du prøve.

SEXLYST: Stemmer det at enkelte matvarer kan øke sexlysten? FOTO: NTB Scanpix
SEXLYST: Stemmer det at enkelte matvarer kan øke sexlysten? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sexlyst kan påvirkes av så mangt - og kostholdet har også en del å si.

- Hvis du spiser deg tung, doven og lat, så sier det seg selv at man ikke blir spesielt kåt av det, sier sexinspirator og innehaver av Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, til KK.no

Det er alltid lurt å ta vare på kroppen sin, uten at man må være så supersunn hele tiden. Og i likhet med energi på andre nivåer, vil et dårlig kosthold også kunne gå utover energien i senga.

- Et tungt måltid før sex er jo heller ikke lurt. Spis eventuelt noe lettere hvis du eller dere har lyst på en omgang til kvelds, så slipper dere å ende som hvalrosser på sofaen, sier Kjensli.

Hun understreker derimot at du absolutt ikke må være en atlet i senga. Det er innlevelse og å vise at man nyter som er det avgjørende.

- Dessuten finnes det så mange deilige og effektive sexleketøy etter hvert, så det er ikke rare innsatsen som skal til!

PÅVIRKER LYST: - Et tungt måltid før sex er ikke lurt, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
PÅVIRKER LYST: - Et tungt måltid før sex er ikke lurt, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kostholdet kan bedre sexlysten

- Helt fra tidenes morgen har mennesket vært opptatt av seksualitet – og hvordan maten vi spiser, kan øke lysten, nytelsen – eller begge deler. Er det noe i de gamle forestillingene?

Det sier ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky til KK.no. Hun trekker frem at den greske gudinnen Afrodite har lånt navnet sitt til afrodisiakaene, mat som skal stimulere seksualiteten ved å påvirke lystsentrene i hjernen.

- I dag er vi ikke mindre sofistikerte – men vi tyr i stadig større grad til kosttilskudd som påberoper seg en dokumentert effekt på libido, eller lysten på sex, sier hun.

Men kostholdet kan også bedre sexlysten, i tillegg til at det er mye billigere og smaker bedre enn piller.

- Forresten – tro kan flytte fjell, og hele 50 prosent av kvinner som får mat som sies å ha erotisk effekt, mener at sexlysten øker. Og dersom man føler at lysten øker, er vel mye av problemet løst.

Disse matvarene kan booste sexlivet

Her er Arskys råd til hva du bør spise eller servere dersom du vil imponere kjæresten eller sjekke opp en ny partner:

  • Chili og sjokolade. Chilli har en stimulerende effekt, og sammen med mørk sjokolade, som er full av forelskelsesstoffet fenyletylamin, blir det enda bedre.

  • Ruccula. Har vært brukt som afrodisiakum siden romertiden, gjerne sammen med neper og orkidérot.

  • Asparges. Denne grønnsaken har jo en fallisk fasong og er sensuell å mate din utkårede med.

  • Avokado. Selve ordet kommer av Ahuacuatl på aztekerspråket, og det betyr rett og slett testikkeltreet. Server avokado i en hot guacamole, så kombinerer du både chili og avokado!

  • Banan. Bananen er faktisk rik på kalium og B-vitaminer, stoffer du trenger til hormonproduksjonen.

  • Fennikel. På 1930-tallet fant man ut at fennikel er en naturlig kilde til planteøstrogener – stoffer som minner om våre egne kjønnshormoner.

  • Pinjekjerner. Sæd er fullt av sink, og sink må til for sædproduksjon. En seksuelt aktiv mann som ofte har utløsning, bør sørge for et tilstrekkelig sinkinntak. Pinjekjerner er fulle av sink!

LES OGSÅ: - 8 ting alle kvinner vil ha i senga

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer