VIBRATOR: Visste du at du faktisk kan bli avhengig av vibratoren for å få en orgasme? Foto: Shutterstock / bikeriderlondon
VIBRATOR: Visste du at du faktisk kan bli avhengig av vibratoren for å få en orgasme? Foto: Shutterstock / bikeriderlondon Vis mer

Vibrator

Slik kan vibratoren ødelegge for deg

Du kan faktisk bli avhengig av den for å komme i mål.

Publisert

Velsignet være vibratoren, og alt annet lurt som kan gjøre det lettere for en kvinne å komme (for inn-ut-sex er sjeldent nok). Vibratoren er derfor en god følgesvenn for mange av oss. Ja, faktisk så mange som tre av fire norske kvinner synes det er greit å bruke et sexleketøy for å få et bedre sexliv. 

Det viser nemlig en landsdekkende undersøkelse som Kondomeriet nylig har utført i samarbeid med Norstat og Brand Cognition. Resultatene viste at hele 69 prosent av kvinnene har brukt en vibrator eller dildo. Det er helt normalt med andre ord.

LES OGSÅ: - Flere kvinner ligger helt stille under samleie og lar mannen gjøre jobben

I jakten på orgasmen kan vibratoren være en «quick-fix», det er tross alt skapt for å gi oss mer nytelse, men spørsmålet er om den også kan skape begrensninger? Ryktene sier nemlig at om vi bruker den for mye, så kan vi bli mindre følsomme «der nede».

– Jeg har aldri hørt noe om at en vibrator kan ødelegge klitoris, men at du kan bli avhengig av den til en viss grad, det er mulig, sier sexinspirator Cecilie Kjensli til KK.no.

Hun er også innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, og forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh» som er en kokebok for sexlivet.

– Selv har jeg brukt det i 30 år og jeg har ikke merket noen bivirkninger av den grunn, forteller hun. 

LES OGSÅ: Ja, du bør onanere jevnlig

Kan trenge kraftigere stimuli

Noen kan være svært følsomme for berøring, mens andre trenger sterkere stimuli for å komme i mål – dette kan være ganske individuelt. Men mye bruk av vibrator kan gjøre deg vant til én form for stimuli, og for noen kan det da bli vanskeligere å oppnå orgasme uten leketøyet.

ONANI: Det er mange måter å onanere på, men mye bruk av vibrator kan gjøre deg vant til én form for stimuli.  Foto: Shutterstock / Aleynikov Pavel
ONANI: Det er mange måter å onanere på, men mye bruk av vibrator kan gjøre deg vant til én form for stimuli. Foto: Shutterstock / Aleynikov Pavel Vis mer

LES OGSÅ: Heteroseksuelle kvinner har færrest orgasmer av alle

Hva vi liker og hva vi trenger for å komme i mål, kan ifølge Gro Isachsen, sexolog og samlivsrådgiver hos Klinikk Sexologen, endre seg over tid.

– Mange begynner med en finger eller en hånd og går over til myke vibratorer etter hvert som de blir drevne onanister. Det er også vanlig at kvinner finner ut at de må bruke en kraftigere og hardere vibrator etter som årene går. Behovet er nok mest fysisk. Uansett trenger vi kraftigere stimuli både fysisk og mentalt når vi blir eldre, sier hun til KK.no.

– Også kvinner som ikke har onanert tidligere, kan ha behov for ekstra kraftige vibratorer. Det virker som om nerveforbindelser ikke er etablert, siden de ikke har blitt stimulert noen gang, legger hun til.

Når det er sagt så kommer det også an på hva slags vibrator du bruker, og hvor kraftig nivå du bruker den på. 

– Desto kraftigere vibrator, jo mindre følsom klitoris. Hva slags overflate det er på vibratoren er også avgjørende for hvor nummen klitoris kjennes etter en runde, forklarer Isachsen. 

Det kan høres dramatisk ut, men fortvil ikke, det er ikke nødvendigvis permanent. Ifølge Isachsen kan de fleste som synes de har blitt for ufølsomme på klitoris, bli mer følsomme igjen om de tar en pause fra den kraftigste vibratoren.

LES OGSÅ: Vibrator-test: - Den lager mye lyd, men gjør til gjengjeld VIRKELIG jobben sin!

VARIER: Variasjon er både bra og berikende for sexlivet, enten det er på egenhånd eller sammen med partner. Foto: Shutterstock / KIRAYONAK YULIYA
VARIER: Variasjon er både bra og berikende for sexlivet, enten det er på egenhånd eller sammen med partner. Foto: Shutterstock / KIRAYONAK YULIYA Vis mer

Viktig med variasjon

Sexleketøy kan berike sexlivet uansett om du er singel eller i et parforhold, så det er slett ingen grunn til å holde seg unna. 

– Det går jo ikke for 75 prosent av damene under samleiet allikevel, så hvis en vibrator er med på å gjøre det hele til en suksess for begge er det bare å kjøre på! Du bør ha i bakhodet at det er mange måter å få orgasme på, så man trenger ikke å streve etter at det skal skje under selve penetreringa, forklarer Kjensli. 

Som med alt annet her i livet er variasjon viktig – variasjon i onaniteknikker, variasjon i leketøy, og variasjon i hvordan du har sex med partneren din. Det vil tross alt gjøre sexlivet ditt langt mer spennende.

– Selv om man har en vibrator så trenger man ikke å bruke denne hver gang man onanerer eller har sex med en annen. Variasjon er uansett bra. Men må det sterkere stimuli til så må det det, og du vet selv best hva som er deilig for deg, forteller hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer