Sex etter pandemien

Slik kommer du deg ut av sexdvalen

- Å komme ut av sexdvale kan for mange være skummelt, men absolutt ikke umulig, sier sexolog Tone Haldorsen til KK.

SEX ETTER PANDEMIEN: Mange av oss er gått i en slags sexdvale under pandemien - men nå som verden så smått åpner igjen, er det også mange som er gira på å hoppe i halmen. Sexolog Tone Haldorsen hjelper oss med å komme i gang. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB
SEX ETTER PANDEMIEN: Mange av oss er gått i en slags sexdvale under pandemien - men nå som verden så smått åpner igjen, er det også mange som er gira på å hoppe i halmen. Sexolog Tone Haldorsen hjelper oss med å komme i gang. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden blir nok aldri slik den én gang var, post koronapandemi - men heldigvis er vi så smått begynt å komme tilbake til en normal hverdag.

Solen skinner flere steder i landet, og lettkledde mennesker strutter omkring i solsteiken. Begrepet våryr er gått over til å bli en slags sommeryrhet, men det er ikke til å stikke under stol at mange av oss er gått i sexdvale under pandemien.

Hvordan var det man egentlig flørtet igjen? Hva om han ikke får den opp, eller jeg har helt glemt «sexgamet»! Fryktene rundt det å skulle ha sex igjen - enten med fremmede eller med partneren - er for mange helt reelle.

Men ifølge sexolog Tone Haldorsen er det ingenting å grue seg til, og hun har flere tips og råd til hvordan vi på nytt skal omfavne sex og seksualitet.

- Å komme ut av sexdvale kan for mange være skummelt, men absolutt ikke umulig. Mange har nok tilbragt mer sosialtid foran skjermen enn i det virkelige liv det siste året, sier hun til KK.

Ha sex i det fri!

Tone mener at vi ikke burde være redde for å tenke utenfor boksen, og ettersom vi jo i løpet av pandemien er blitt et naturelskende og turfrelst folkeslag, kan det være et godt sted å starte nettopp utendørs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer