Sjekking

Slik liker gutta at du sjekker dem opp

Vi har spurt seks gutter: hvordan skal vi gjøre det og hvordan skal vi IKKE gjøre det.

SJEKKING: Hvordan liker guttene at jentene flørter med dem? Her får du guttas egne svar på spørsmålet.  Foto: Shutterstock / Artem Tymoshenko
SJEKKING: Hvordan liker guttene at jentene flørter med dem? Her får du guttas egne svar på spørsmålet. Foto: Shutterstock / Artem Tymoshenko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du sett det som potensielt kan være drømmefyren, og merker at du har skikkelig lyst til å ta kontakt? Samtidig føler du kanskje at det er kleint og veldig frempå å skulle be om nummeret hans for å spørre ham på date senere? 

Å vite hvordan du helst bør gå frem for å sjekke opp en gutt som forhåpentligvis også er interessert tilbake, kan være vanskelig å forstå seg på. Derfor har KK.no snakket med ekspertene på området - nemlig gutta - om hvordan de best liker at jenter sjekker dem opp. 

LES OGSÅ: Slik blir du en sjekke-ekspert 

1. Hva synes du om at jenter tar initiativ når det gjelder sjekking? 

Carl (26): - Superbra. Sjekking bør vel gå begge veier? 

Rune (24): - Jeg synes det er kjempetopp at jenter gjør det. Det skal gå begge veier. Det finnes gutter som ikke tør ta initiativ til å sjekke opp, så jenter må bare fortsette med det. 

Jan (25): - Jeg synes det er helt topp når jenter tar initiativet! Alle liker å føle seg «sett», gutter som jenter, og da er det bare rett og rimelig at jentene kan gjøre en innsats. Dessuten synes jeg det er sexy med jenter som har selvtillit nok til å ta initiativet! 

Daniel (27): - For meg er det nesten nødvendig. Jeg har en eller annen mental sperre, eller æresfrykt for å bli avvist. Klarer ikke ta et initiativ selv om det kalles sjekking. Er derfor avhengig av at jenta er tøff og tar insj. Digger det! 

LES OGSÅ: Sikre tegn på at han er keen på deg 

Torkjel (26): - Det er det beste som finnes. Jenter som tar initiativ er sjelden vare og det er ofte et tegn på at jenta har den lille «edgen» som gjør henne interessant. 

Maximilian (25): - Det kommer an på hvordan hun gjør det. Jeg liker ikke at en jente er veldig frempå og viser stor interesse. Jeg liker litt spilling, og det skal være en kamp for meg. Jeg vil jobbe litt for det, slik at det smaker bra. Ingenting smaker bra uten hardt arbeid. Jeg er utseendefiksert, så for min del kan jeg dømme fort om det er noe for meg eller ikke. Jeg tror oftest at jenter som tar initiativ er desperate eller golddiggers. Det er hva jeg har fått oppleve av tidligere erfaringer. 

Skal man tro guttene KK.no har snakket med, er det bra med jenter som tar initiativ når det gjelder sjekking. Enkelte vil til og med at jentene skal slutte å drikke alkohol før de tar kontakt. Med andre ord kan kanskje den lokale kaffesjappa være et godt alternativ?  Foto: Shutterstock / LDprod
Skal man tro guttene KK.no har snakket med, er det bra med jenter som tar initiativ når det gjelder sjekking. Enkelte vil til og med at jentene skal slutte å drikke alkohol før de tar kontakt. Med andre ord kan kanskje den lokale kaffesjappa være et godt alternativ? Foto: Shutterstock / LDprod Vis mer

2. Hvordan liker du best å bli sjekket opp av en jente? 

Carl (26): - I et nøytralt miljø. Jenter har en tendens til å for det meste gjøre dette på nattklubber og barer. Færre gjør det i et nøytralt miljø og dermed blir det en mer overraskende setting som man legger seg på minnet og blir positivt overrasket over. Samtidig som man har mange flere elementer å spille på enn den typiske «Kommer du hit ofte?»

Rune (24): - At de går bort, tar en lett prat, tuller og har humor. Drømmen er jo at de kunne ha sjekket oss opp uten å måtte ta seg en øl før de gjør det. 

Jan (25): - «Smakfullt» er et stikkord som dukker opp. Jeg hører historier om vulgære måter gutter sjekker opp jenter på, som gjør meg direkte flau. Det slumper til at jenter også er sånn, og det er ikke greit. Flørting med interessante samtaler, smil, blikk og «smakfull klåing» er helt topp! Å bli spandert på? Nei takk. Det er min jobb. 

LES OGSÅ: Derfor tror han du er keen

Daniel (27): - Mest mulig casual, minst mulig dilldall. 

Torkjel (26): Alt som får meg til å ha lyst til å respondere er et godt sjekketriks. Det trenger altså ikke være så fryktelig komplisert, men et lite kompliment kommer man langt med. «Hei, du så kjekk ut. Hvem er du?» kan jeg vanskelig se for meg blir helt feil og er noe alle jenter kan bruke. Det gir gutten en veldig enkel mulighet til å velge om han vil fortsette samtalen eller avslutte den på en høflig måte. Veldig liten nedside for begge parter, men en ekstremt stor oppside hvis det skulle vise seg å være en god match. 

Maximilian (25): - Jeg liker at det alltid begynner som vennskap. Jeg er en person som liker å tulle og ha det morsomt. Så jeg vil gjerne at de ser på meg som en venn... blir det for seriøst blir det også stivt og da er jeg ikke meg selv hundre prosent. Man skal ikke fokusere for mye på å sjekke opp, det skjer bare på veien. Jeg tror mer på skjebnen. 

LES OGSÅ: Kan du finne kjærlighet via mobilen? 

Hva med å sjekke opp crushet ditt på biblioteket?  Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
Hva med å sjekke opp crushet ditt på biblioteket? Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer

3. Hva er den kleineste måten du har blitt sjekket opp av en jente? 

Carl (26): - LinkedIn her om dagen. Internett kan være et bra sted å få kontakt med likesinnede. Det fungerer åpenbart. Men om du skal holde deg til internett for å sjekke opp folk, bruk sosiale kanaler som er ment for dating. 

Rune (24): - Når de antar at jeg er en person jeg ikke er. Når de har skapt sin illusjon av meg før de ble kjent med meg. Eller når de prøver å være overkule. Kleint. 

Jan (25): - Jeg vet ikke om det teller som å bli sjekket opp, men det må være en episode på byen i Oslo. En relativt drita rockedame satte seg med kneet mitt i skrevet sitt og hvisket: «Spanderer du en Jäger-shot, så skal du få en sugejobb». Da jeg lo og takket nei, gikk hun til nestemann ved bordet og gjentok forsøket. Flaut, ass. 

Daniel (27): - Det var en jente som stalket og plaget meg, og sa stygge ting til meg for at jeg skulle prøve meg på henne. Vi møttes på pub og fra dag én var hun frekk i kjeften, og ganske usmakelig. Hele tiden. Til slutt endte det med at jeg rota med henne én gang, og da begynte hun å sende masse syke meldinger til meg og lurte meg med på alene-nach hjemme hos henne. Tror hun drev med noe omvendt psykolgi-greier. Ikke bra. 

Torkjel (26): - Det er sjelden det blir så veldig kleint, heldigvis. Men jeg har opplevd at en hel gjeng med jenter står og fniser, gjør seg til og det er helt åpenbart at de er interessert. Mye kulere om de faktisk approacher, spør du meg. 

Maximilian (25): - En gang da en jente sjekket meg opp ved å først være interessert i vennen min og siden prøve seg på meg. Det synes jeg var en litt vanskelig situasjon fordi hverken jeg eller kompisen min likte det. Det blir lite positiv stemning rundt i miljøet mitt av det, og det er noe jeg alltid unngår. 

LES OGSÅ: Jakter single kvinner for millionærer 

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til nye lesere! 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer