Takle Avvisning

Slik takler du å bli avvist

- Mennesker er midlertidig i livene våre, og vi må slippe taket når folk vil gå, sier psykolog.

TAKLE AVVISNING: Kanskje er hjertet ditt knust. Kanskje er egoet ditt såret. Spørsmålet er; hvordan reagerer du? Foto: NTB Scanpix
TAKLE AVVISNING: Kanskje er hjertet ditt knust. Kanskje er egoet ditt såret. Spørsmålet er; hvordan reagerer du? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er ikke deg, det er meg» – en klassiker innen avvisning. Likevel føles det mistenkelig nok som om det faktisk er meg det er noe galt med.

Uansett om du fått avslag på en date, fått vite at han ikke gjengjelder følelsene, eller du bare har blitt komplett ignorert, så er det vondt. Kanskje er hjertet ditt knust. Kanskje er egoet ditt såret. Kanskje begge deler. Spørsmålet er; hvordan reagerer du?

– Veldig mange tenker med en gang at det er noe galt med dem selv, det er nok ofte den første tanken som dukker opp, sier Siv Gamnes, som er spesialist i sexologisk rådgivning, til KK.no. 

«Kanskje han liker meg hvis jeg farger håret blondt, og slanker meg cirka fem kilo?». Det er lett å tenke slik. Ja, kanskje har de fleste av oss tenkt noe lignende, men skal vi tro ekspertene bør vi altså øve på å ikke ta avslaget så personlig.

LES OGSÅ: - Du sier jo ikke nei, du sier «hadde jeg ikke hatt kjæreste så…»

Når vi blir emosjonelle er vi ikke rasjonelle

Man må huske på at en avvisning ikke er enstydig med at du selv ikke er bra nok. Smaken er tross alt som baken, og det er ikke alle som vil like deg eller synes at du er den lekreste på to ben. På samme måte som du selv ikke faller for alle mennesker du møter. Sånn er livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer