Kjærlighetssorg

Slik takler du å se eksen på jobb hver dag

- Er dere kolleger er det veldig viktig at dere prøver å ende forholdet så ordentlig og riktig som mulig.

SLUTT MED KOLLEGA: Har du vært sammen med en kollega kan bruddet gjøre det vanskeligere for deg å prestere på jobb, mener terapeut.
SLUTT MED KOLLEGA: Har du vært sammen med en kollega kan bruddet gjøre det vanskeligere for deg å prestere på jobb, mener terapeut. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjærlighetssorg gjør vondt. Det kan de fleste av oss skrive under på. Etter et brudd trenger vi tid til å tenke og prosessere følelsene våre, men hva om du må se eksen din hver eneste dag på jobb? Å innlede et forhold til en kollega kan i verste fall gjøre et brudd enda vanskeligere. 

Familieterapeut og sexolog, Thomas Winther, understreker først at konsekvensene av et brudd kommer an på hvordan forholdet har foregått. 

- Er begge enige om at det kun var en liten flørt kan det ofte gå greit å jobbe sammen etterpå. Har dere derimot hatt sterke følelser for hverandre kan det by på problemer, sier Winther til KK.no. 

Ekstra viktig å ha god kommunikasjon 

Å gå gjennom et brudd er vanskelig, og ofte trenger vi et par (eller hundre) utblåsninger og tårevåte samtaler - og det er jo noe vi gjerne vil unngå på mandagsmøtet. Winther mener det derfor er ekstra viktig med kommunikasjon dersom dere jobber sammen. 

- Vær åpen og kommuniser godt. Noen brudd er stygge og ender med at noen blir såret. Er dere kolleger er det veldig viktig at dere prøver å ende forholdet så ordentlig og riktig som mulig, sier Winther.

Er du såret og sint betyr det dessverre at du må holde disse følelsene inne i deg så godt du kan mens du er på jobb. 

GJØR VONDT: Kjærlighetssorg er vondt, og det er viktig å prosessere følelsene. Det kan være ekstra vanskelig om du jobber med eksen din, mener terapeut.  Foto: beeboys - Fotolia
GJØR VONDT: Kjærlighetssorg er vondt, og det er viktig å prosessere følelsene. Det kan være ekstra vanskelig om du jobber med eksen din, mener terapeut. Foto: beeboys - Fotolia Vis mer

- Det er ikke lett, spesielt hvis du er såret, eller er skikkelig lei av personen på privaten. Men husk at du er voksen, og at dette er noe du burde klare i de timene du er på jobb.

Bytte jobb? 

Par- og familieterapeut Mary-Ann Torp mener at du må kjenne godt på følelsene dine etter et slikt brudd. Har du blitt dumpet og har hjertesorg råder hun deg til å vurdere å skifte jobb. 

- Husk at du også skal prestere på jobb. Er du veldig såret vil det bli vanskelig å se personen hver eneste dag. I tillegg til at det gjør vondt, kan det ta fokuset vekk fra arbeidet, sier hun til KK.no. 

Etter et brudd er det for mange lurt å unngå personen helt, for å få følelsene på avstand. Dette er umulig hvis man jobber sammen, og det kan gjøre vondt verre, mener terapeuten. 

- Det vil ta mye lenger tid å komme over hjertesorgen. Det er heller ikke bra hvis du gruer deg til å dra på jobb. Et annet problem kan være at du blir fristet til å følge med på hva eksen din gjør hele tiden. Å bli dumpet og i tillegg ha dårlig selvfølelse på jobb er ikke gunstig. 

KRANGLING: Mange brudd fører med seg tårer og krangling, og det kan være vanskelig å håndtere om dere jobber sammen.  Foto: Mito Images/REX/All Over Press
KRANGLING: Mange brudd fører med seg tårer og krangling, og det kan være vanskelig å håndtere om dere jobber sammen. Foto: Mito Images/REX/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Bør du og kan du tilgi utroskap?

- Mange finner hverandre på jobb

Jobben vår er et av de stedene vi tilbringer mest tid. Derfor er det helt åpenbart at det er lett å møte noen vi liker godt.

Det er ingenting i veien for å falle for en kollega, men Winther mener det byr på litt mer planlegging og kommunikasjon; 

- Faller du virkelig for noen er det en sjanse du bør ta. Men jeg synes man skal tenke seg godt om. Husk at dette er et menneske du kanskje skal se dag ut og dag inn i årevis, både hjemme og på jobb. 

Er du i ferd med å falle for noen på jobb råder Winther deg til å kommunisere godt i starten. Han tror det er viktig å definere hva dere er tidlig, slik at dere unngår dårlige situasjoner på arbeidsplassen. 

- Finner dere ut at det ikke fungerer er nøkkelen hvordan dere velger å avslutte det. Vær så skånsom som mulig. 

LES OGSÅ: Derfor får kvinner sterkere kjærlighetssorg enn menn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer