Kjærlighetssorg

Slik takler du å se eksen på jobb hver dag

- Er dere kolleger er det veldig viktig at dere prøver å ende forholdet så ordentlig og riktig som mulig.

SLUTT MED KOLLEGA: Har du vært sammen med en kollega kan bruddet gjøre det vanskeligere for deg å prestere på jobb, mener terapeut.
SLUTT MED KOLLEGA: Har du vært sammen med en kollega kan bruddet gjøre det vanskeligere for deg å prestere på jobb, mener terapeut. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjærlighetssorg gjør vondt. Det kan de fleste av oss skrive under på. Etter et brudd trenger vi tid til å tenke og prosessere følelsene våre, men hva om du må se eksen din hver eneste dag på jobb? Å innlede et forhold til en kollega kan i verste fall gjøre et brudd enda vanskeligere. 

Familieterapeut og sexolog, Thomas Winther, understreker først at konsekvensene av et brudd kommer an på hvordan forholdet har foregått. 

- Er begge enige om at det kun var en liten flørt kan det ofte gå greit å jobbe sammen etterpå. Har dere derimot hatt sterke følelser for hverandre kan det by på problemer, sier Winther til KK.no. 

Ekstra viktig å ha god kommunikasjon 

Å gå gjennom et brudd er vanskelig, og ofte trenger vi et par (eller hundre) utblåsninger og tårevåte samtaler - og det er jo noe vi gjerne vil unngå på mandagsmøtet. Winther mener det derfor er ekstra viktig med kommunikasjon dersom dere jobber sammen. 

- Vær åpen og kommuniser godt. Noen brudd er stygge og ender med at noen blir såret. Er dere kolleger er det veldig viktig at dere prøver å ende forholdet så ordentlig og riktig som mulig, sier Winther.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer