Finne den rette:

Slik vet du at han er den rette

- Viktig å tenke forbi forelskelsen, sier samlivsterapeut.

FINNE DEN RETTE: - Det er flere ting du kan se etter for å finne ut om han er de rette for deg. FOTO: NTB Scanpix
FINNE DEN RETTE: - Det er flere ting du kan se etter for å finne ut om han er de rette for deg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I starten av et forhold er det lett å bare sveve på den rosa skyen en forelskelse er, men etter en stund begynner ofte tankene å komme; er han den rette? Kanskje du har flere mislykkede forhold bak deg, så hvordan kan du egentlig vite når det er rett?

Samlivsterapeut Mary-Ann Torp forklarer at vi i vesten bygger veldig mye på én følelse når vi finner en partner. Er vi forelsket og veldig glade i hverandre kan vi flytte sammen og få barn, men mange glemmer dermed det å ha felles mål, verdier og prosjekter.

- Det er viktig å tenke på hva som betyr mye for deg. Hvilke verdier du har og hva slags interesser du har bør spille inn for å finne den rette for deg. Det er godt å være glad i noen, men det er viktig at forelskelsesfølelsen blir til kjærlighet og gjensidig respekt, sier hun til KK.

LES OGSÅ: Finne kjærligheten i voksen alder: Like forelsket som første gang

Har dere de samme verdiene?

For å vite at du har funnet den rette er det derfor lurt å tenke lenger enn forelskelsesfasen.

Sigurd Riste Andersen er par- og familieterapeut ved Dialog Oslo. Han forklarer at det finnes noen tegn på gode parforhold, etter den første bli-kjent-perioden. Han trekker frem den amerikanske parforskeren John Gottman, som har forsket og observert tusenvis av par for å finne ut hva som får parforhold til å fungere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer