Parforhold

Slik vet du at partneren din ikke er riktig for deg

Det er nemlig noen tegn man bør merke seg litt ekstra.

FEIL PARTNER: Hvis det er sunt å krangle og ha uoverrensstemmelser, hvordan vet men da at partneren din er feil for deg? FOTO: NTB
FEIL PARTNER: Hvis det er sunt å krangle og ha uoverrensstemmelser, hvordan vet men da at partneren din er feil for deg? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å være i et parforhold kan være den beste følelsen i verden, som gir deg sommerfugler i magen og en trygghet du føler du ikke finner noen andre steder. Men det er ikke alltid at kjærligheten er en dans på roser, det vet vi.

Familieterapeut og sexolog ved Curasenteret, Thomas Winther, har tidligere sagt til KK at økonomi, barneoppdragelse, hvem som gjør hva i huset, hvor mye tid man har for seg selv og svigerforeldre er de mest vanlige kildene til konflikter i et forhold.

Men krangling trenger jo ikke nødvendigvis å være en negativ ting. Ingen av oss er tross alt perfekte, og også lykkelige par krangler.

Men vi vil vel at det skal komme noe godt ut av diskusjonen, eventuelt krangelen, når den først har oppstått? Psykolog og parterapeut Eva Tryti har tidligere laget en liste med viktige punkter for «sunne» krangler, som blant annet innebærer å løse uoverensstemmelser med en gang, unngå ordene alltid og aldri i en krangel, unngå himling med øynene og ikke tenk at det alltid er den andre sin «skyld».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer