Vagina

Slik vil vi se ut nedentil

- Man må kunne gi litt blaffen!

INTIMBARBERING: Mange kvinner velger å barbere kjønnshårene helt bort, mens andre velger å frisere seg nedentil.  Foto: Shutterstock / Ruslan Grumble
INTIMBARBERING: Mange kvinner velger å barbere kjønnshårene helt bort, mens andre velger å frisere seg nedentil. Foto: Shutterstock / Ruslan Grumble Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Voksing og barbering, stussing og frisering – det er mange måter vi kan stelle underlivet på. Det er ingen fasit på hva som er «riktig» og «galt». Enhver bestemmer tross alt selv hvordan de ønsker å ha det «der nede», men det å føle seg velstelt er noe vi alle setter pris på. For mange betyr dette også å barbere legger, armhuler og nedentil. 

Men hvor mye er det egentlig vanlig å barbere der nede? 

Ifølge en studie publisert i JAMA Dermatology, som forsket på 3300 kvinner mellom 18 og 65 år, er det hvert fall ingen tvil om at de fleste fjerner hår. 84 prosent svarte nemlig at de fjerner kjønnshår, mens 16 prosent ikke gjorde det. 

Studien sa imidlertid ingenting om hvor mye de fjernet, men at 61 prosent av kvinnene foretrakk barberhøvelen, og kun 5 prosent foretrakk voksing. 

LES OGSÅ: Dette mener gutter om intimbarbering

Brasiliansk populært i Norge

Selv om studien kom fram til at det var få som foretrakk voksing, er voksing her til lands svært populært. Salongene i Norge sier nemlig at det ikke er mangel på kunder som vil vokse seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer