Vagina

Slik vil vi se ut nedentil

- Man må kunne gi litt blaffen!

INTIMBARBERING: Mange kvinner velger å barbere kjønnshårene helt bort, mens andre velger å frisere seg nedentil.  Foto: Shutterstock / Ruslan Grumble
INTIMBARBERING: Mange kvinner velger å barbere kjønnshårene helt bort, mens andre velger å frisere seg nedentil. Foto: Shutterstock / Ruslan Grumble Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Voksing og barbering, stussing og frisering – det er mange måter vi kan stelle underlivet på. Det er ingen fasit på hva som er «riktig» og «galt». Enhver bestemmer tross alt selv hvordan de ønsker å ha det «der nede», men det å føle seg velstelt er noe vi alle setter pris på. For mange betyr dette også å barbere legger, armhuler og nedentil. 

Men hvor mye er det egentlig vanlig å barbere der nede? 

Ifølge en studie publisert i JAMA Dermatology, som forsket på 3300 kvinner mellom 18 og 65 år, er det hvert fall ingen tvil om at de fleste fjerner hår. 84 prosent svarte nemlig at de fjerner kjønnshår, mens 16 prosent ikke gjorde det. 

Studien sa imidlertid ingenting om hvor mye de fjernet, men at 61 prosent av kvinnene foretrakk barberhøvelen, og kun 5 prosent foretrakk voksing. 

LES OGSÅ: Dette mener gutter om intimbarbering

Brasiliansk populært i Norge

Selv om studien kom fram til at det var få som foretrakk voksing, er voksing her til lands svært populært. Salongene i Norge sier nemlig at det ikke er mangel på kunder som vil vokse seg.

- Av alle voksbehandlingene vi utfører er brasiliansk intimvoks den som absolutt er mest populær. Her fjerner vi alt hår både foran og bak, sier Silje-Adelen, daglig leder for Relax AS.

Hun legger til at de fleste vil være helt hårløse, men ikke absolutt alle.

- Noen ønsker å ha en liten trekant eller stripe stående igjen midt foran. De aller fleste gjør dette jevnlig hver måned, sier hun. 

Også ved RÅH Hudpleie opplever de mest pågang på voksing.

- Vi har jo to typer behandlinger hos, voksing og IPL (en slags laser). Når det gjelder voksing har vi to alternativer: Bikini og brasiliansk. På IPL har vi bare bikini. Det blir nok gjort mest brasiliansk voksing, hvor alt nedentil blir vokset, sier Thea Hansen, daglig leder i RÅH.

Du husker kanskje scenen fra «Sex og singelliv»-filmen hvor Samantha blir helt satt ut av busken til Miranda? Vel, i dag er det kanskje mer vanlig å være uten hår enn med. Selv er jeg litt «old school» og går for en kortklippet plen, men jeg tror mange er helt bare nedentil.  

LES OGSÅ: Visste du dette om intimbarbering?

- Ekte mannfolk bryr seg ikke

Selv om mange kvinner nok fjerner hår nedentil for å føle seg vel med seg selv, så er det ingen hemmelighet at vi også vil være lekre for gutta. Dette trenger man derimot ikke å tenke på, mener Cecilie Kjensli, sex-inspirator og innehaver av nettbutikken c-punktet.no

- Ekte mannfolk bryr seg ikke om det, og jeg tror nok flere kunne droppet det. Vi jenter har nok å tenke på fra før av! Nå er det jo mange som barberer lår, armer og alt mulig, til slutt blir man jo bare en kaktus, sier hun. 

Kjensli forklarer likevel at det ikke er negativt å fjerne hår.

- Så lenge man kan gi litt blaffen innimellom så er det greit. Ikke tenk at du ikke kan bli med noen hjem fordi du ikke har barbert deg, for eksempel. Selv går jeg for en velstelt plen. Fordelen hvis du er helt glatt er jo at du blir enda mer følsom for fingre, fjær, kyssing og slikking, sier hun. 

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, har tidligere uttalt til KK.no at det veldig forskjellig hva menn synes og mener. 

– Menn som liker barbering og frisering av ulike slag liker ofte dette fordi det gir et velstelt preg; det er tiltrekkende å stelle seg. Mange synes også at frisering er pikant fordi de tar det som uttrykk for at hun er opptatt av sex og hvordan hun ser ut i en seksuell sammenheng.

LES OGSÅ: Vær forsiktig med intimbarberingen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer