Orgasme:

Sliter du med å få orgasme under sex?

Det kan skyldes at du ikke slapper av.

MÅ SLAPPE AV: - Hvis du tenker at du bruker for lang tid, eller får tanker som «nå må jeg få orgasme, nå må jeg få orgasme», så er sannsynligheten stor for at du ikke får orgasme, sier ekspert.
MÅ SLAPPE AV: - Hvis du tenker at du bruker for lang tid, eller får tanker som «nå må jeg få orgasme, nå må jeg få orgasme», så er sannsynligheten stor for at du ikke får orgasme, sier ekspert. Vis mer
Publisert

De aller fleste kvinner sliter med å få orgasme under sex, og det kan være mange grunner til det. Alt fra fysiske årsaker, sykdommer eller en partner som ikke passer deg seksuelt. For mange skyldes det derimot deres egne tanker, urolighet eller nervøsitet. Det å ikke slappe ordentlig av under sex kan faktisk gjøre det nærmest umulig å få orgasme.

For selv om kjæresten din treffer riktig punkt og stimulerer deg akkurat slik som du liker, er det vanskelig å komme hvis du bekymrer deg for hvordan du ser ut eller lukter der nede, er nervøs for hva kjæresten din tenker eller rett og slett stresser med at du bruker for lang tid på å komme.

Mange tror at det kun er menn som kjenner på prestasjonsangst i senga, tanker om hvor lenge samleiet skal vare eller hvor godt det er for partneren. Sannheten er at kvinner kjenner på mange av de samme følelsene, såkalt kvinnelig prestasjonsangst.

- Når du er nervøs eller ikke klarer å slappe av, er kroppen stresset og da fungerer ikke det seksuelle, forklarer sexolog Siv Gamnes.

Det kan være mange årsaker til at du er stresset, alt fra prestasjonsangst og bekymringer knyttet til egen kropp, til utfordringer som skjer ellers i livet. Likhetstrekket er at det kan påvirke sexlivet ditt i stor grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer