Ny studie:

Smarte menn er ikke så sexy som de tror

Intelligens alene imponerer ikke kvinner så mye, ifølge ny studie.

FORSKJELL PÅ EQ OG IQ: - Det finnes jo ulike typer intelligens. En mann med høy IQ er ikke nødvendigvis en mann som klarer å fascinere kvinner, sier spesialisten. FOTO: NTB
FORSKJELL PÅ EQ OG IQ: - Det finnes jo ulike typer intelligens. En mann med høy IQ er ikke nødvendigvis en mann som klarer å fascinere kvinner, sier spesialisten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hvis du skal forestille deg drømmemannen din, hva ser du for deg da? Et pent utseende? Humor? Intelligens? Suksess?

Vi tenker ofte at humor, sosiale evner og intelligens er egenskaper som kvinner anser som attraktive og tiltrekkende i en mann, og at det er noe mange leter etter i en partner.

Det er jo ikke slik at vi gjennomfører IQ-tester på potensielle partnere, og vi måler jo ikke intelligensen til menn vi går på date med, men det er likevel ofte lett å få et inntrykk av om han er smart eller ikke. Karriere, interesser og humor kan ofte være en pekepinn.

Mange tror at det å være intelligent, spesielt for menn, øker attraktiviteten i en datingsituasjon. Men er det virkelig slik at kvinner synes intelligente menn er mer tiltrekkende og sexy?

Dette viser studier

Er intelligente menn mer tiltrekkende? Nylig ble akkurat det spørsmålet vurdert i to studier publisert i tidsskriftet Evolution and Human Behavior, skriver Psychology today.

I den første studien fikk et utvalg av kvinner se tre videoer av menn som leste avisoverskrifter eller prøvde å få noen til å le. Deretter vurderte de om mennene var attraktive som potensielle partnere eller ikke. Kvinnene vurderte også mennenes fysiske attraktivitet, intelligens og humor. Alle mennene i videoene hadde fullført en kort måling av blant annet intelligensen før de ble filmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer