Samliv:

Snakk mindre, elsk mer

- Det å snakke i moderate mengder er nyttig. Men å fortsette å snakke i lange tider om det samme problemet er nok ikke det.

SAMLIV: Hvorfor har egentlig menn det så vanskelig for å snakke om følelser? FOTO: NTB Scanpix
SAMLIV: Hvorfor har egentlig menn det så vanskelig for å snakke om følelser? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Vi må snakke sammen, sier du til kjæresten din.

I samme sekund ser det ut som han smyger seg ut av synsfeltet ditt. Vit at gutta synes problemsnakk er kleint. Og for mye snakk kan føre deg dypere inn i problemet.

Gutta er ikke så glad i problemsnakk. Det fant professor i psykologi Amanda Rose ved University of Missouri ut etter fire studier der 2000 barn og unge deltok. Studien er publisert i tidsskriftet Child Development.

Men det er ikke fordi de er redde for å snakke om følelser eller fordi de synes det er flaut. De er ikke så snakkesalige fordi de ikke tror det løser problemene. Dessuten synes de det er teit. Rose konkluderer med at kvinner har store forventninger til at samtale er god medisin og at de tror at også menn trenger å snakke om problemene:

– Kvinner dytter menn inn i et mønster der hun presser og han trekker seg tilbake. Kvinner presser virkelig menn til å dele bekymringer fordi de selv forventer at menn skal føle seg bedre av å snakke. Men menn synes ikke pratingen løser alle problemer, sier Amanda Rose i en pressemelding fra universitetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer