Snoking:

Snoker du på mobilen til kjæresten?

- I så fall sier det noe ganske grunnleggende om mangel på tillit, mener psykologspesialist.

SNOKING: Titter du gjennom telefonen hans hver gang du får sjansen? Det kan være et tegn på tillitsproblemer. Foto: Scanpix.
SNOKING: Titter du gjennom telefonen hans hver gang du får sjansen? Det kan være et tegn på tillitsproblemer. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Kjæresten er i dusjen og mobilen hans ligger ensom og tilgjengelig på stuebordet. Du burde ikke sjekke, men åh som det frister.

For du skulle jo gjerne likt å vite hvem han ringer. Hvem han tekster med på messenger, hvem han følger på sosiale medier og hvilke bilder han har tatt – for hvis han gjør noe galt så bør du jo bare finne ut av det først som sist. Ja, en kjapp titt kan vel ikke skade.

Eller kan det det?

LES OGSÅ: Snoker du på eksen hans?

Snoking er uærlig, vær heller åpen om usikkerheten

Å sjekke den andres mobil uten å ha bedt åpent om å få gjøre det, eller uten at man har en avtale om at «det er lov i vårt forhold», er praktisk sett som å stjele informasjon. (Psst.. logger du deg inn på hans Facebook uten tillatelse kan du faktisk bli anmeldt).

– På et overflatisk nivå stjeler man informasjon, men det underliggende behovet er å redusere utrygghet, sier Anne Marie Fosse Teigen, psykologspesialist og forfatter av boken «Varig kjærleik, ei handbok», til KK.

– I så fall sier det noe ganske grunnleggende om mangel på tillit, noe det kan være veldig mange grunner til. Disse grunnene kan ligge i forhistorien til den som snoker, eller det kan grunnes i noe som har utviklet seg gjennom parets samspill og historie, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer