Parforhold:

Sosiale medier og parforhold: - Før man vet ordet av det, kan man ha krysset en grense

Samlivsterapeuten mener det er fire råd alle par burde følge, for at mobilbruken ikke skal gå utover forholdet.

MYE MOBILBRUK: - Alt som bidrar til usikkerhet, enten på hvor viktig jeg er i livet ditt, eller om jeg kan stole på deg, vil skape uro og stress og påvirke den følelsesmessige kontakten, sier ekspert. FOTO: NTB
MYE MOBILBRUK: - Alt som bidrar til usikkerhet, enten på hvor viktig jeg er i livet ditt, eller om jeg kan stole på deg, vil skape uro og stress og påvirke den følelsesmessige kontakten, sier ekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sosiale medier har blitt en så vanlig del av hverdagen vår at vi ikke alltid tenker over hvor mye tid vi bruker på det. Mobilen er så å si alltid innen én meters rekkevidde.

De siste årene har det vært mye fokus på konsekvensene skjermtid og inntrykk fra sosiale medier kan ha - både for søvn, selvbildet vårt og ikke minst hva det kan gjøre med barn og tenåringer.

Men har du noen gang tenkt over om bruk av sosiale medier påvirker forholdet ditt?

En ny studie viser nemlig at aktiv bruk av sosiale medier er knyttet til stress og belastning på forholdet - som igjen er knyttet til mindre tilfredshet i forholdet.

Dette viste studien

I studien, som er omtalt i Psychology Today, viste forskerne til tidligere studieresultater som har vist en sammenheng mellom bruk av sosiale medier og problemer i forholdet - spesielt krangler om bruk av Instagram. Dette ønsket forskerne å se nærmere på.

Slik foregikk studien:

Studien ble gjort på over 200 studenter som brukte Facebook, Instagram og Twitter. Deltakerne ble spurt om hvor aktive de var på disse sosiale mediene (om de gjorde mer enn å bare scrolle), graden av stress i forholdet deres og hvor fornøyde de var med partneren sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer