Sex

Stillingene som får deg til å komme raskere

Visste du at det er nærmest umulig for 75 prosent av kvinner å nå klimaks uten stimulering av klitoris?

SEXSTILLINGER: Ønsker du mer nytelse på soverommet er det flere ting du kan gjøre. Det hjelper å være veldig tent, gi deg så hen til den fysiske følelsen og stimuler klitoris under samleiet.  Foto: Shutterstock / AlessandroBiascioli
SEXSTILLINGER: Ønsker du mer nytelse på soverommet er det flere ting du kan gjøre. Det hjelper å være veldig tent, gi deg så hen til den fysiske følelsen og stimuler klitoris under samleiet. Foto: Shutterstock / AlessandroBiascioli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som bare øyner orgasme som et lite håp når du har sex med partner? Fortvil ikke, det finnes råd.

Noen seksuelle stillinger kan bidra til å øke sjansene for klimaks. Gi deg selv en hjelpende hånd og stimuler klitoris under samleie. Det ikke alle vet er nemlig at det for 75 prosent av kvinner nærmest er umulig å nå klimaks uten stimulering av klitoris.

- Mange kvinner lurer på om det er noe galt med dem som kan holde på i det uendelige uten at noe skjer. Få vet at cirka 25 prosent kan oppnå orgasme kun ved penetrering. Det vil si at 75 prosent av kvinner må stimulere klitoris for å kunne oppnå orgasme, sier sexolog Bianca Smith.

LES OGSÅ: Har du hørt om orgasme «der oppe»?

Finn G-punktet ditt

For den lille prosenten som faktisk oppnår vaginal orgasme kan stillinger der mannen penetrerer bakfra være gunstig.

Ønsker du å lokalisere det mystiske g-punktet og stimulere det, har Smith følgende råd:

- Bøy fingrene innenifra og opp mot magen. G-punktet er da cirka ved andre fingerledd og føles som et sviske-aktig, krøllete område. Det er ikke alle som kjenner det hvis de ikke er tent.

FØLER SEG RARE: Sexologene forteller at mange kvinner føler seg rare når de ikke oppnår orgasme gjennom vanlig samleie. Hele tre fjerdedeler av alle kvinner trenger nemlig klitorisstimulering i tillegg.  Foto: Shutterstock / bezikus
FØLER SEG RARE: Sexologene forteller at mange kvinner føler seg rare når de ikke oppnår orgasme gjennom vanlig samleie. Hele tre fjerdedeler av alle kvinner trenger nemlig klitorisstimulering i tillegg. Foto: Shutterstock / bezikus Vis mer

LES OGSÅ: Guide til g-punktet

Stimuler deg selv til klimaks

Er du som de fleste andre kvinner og trenger klitoris-stimulering kan noen stillinger hjelpe deg med dette.

- De som trenger klitorisstimulering kan man ikke bare være innom området som en del av «vorspielet». Mange kvinner føler seg kompliserte som trenger «alt» dette. Hvordan man velger å stimulere klitoris er opp til hver enkelt, enten med egen hånd eller hans hånd eller en en vibrator, forteller Smith.   

Klitoris stimuleres også indirekte via skjeden under samleie og for noen kan dette være nok, sier sexolog Siv Gamnes.

Hun foreslår den tradisjonelle misjonæren, men med en ekstra vri.

- La kvinnen gjøre bevegelsene. Mannen holder seg i ro mens kvinnen gnikker seg mot kroppen hans og får dermed også stimulert klitoris.

«Doggy Style» og penetrering mens dere ligger ved siden av hverandre gir også gode muligheter for stimulering av erogene soner.

- I enkelte stillinger kan klitoris bli stimulert av «lystbenene» som gnisser mot hverandre. Hvis hun sitter fremoverlent på toppen kan hun kontrollere bekkenet sitt og få stimulert klitoris samtidig, siter Smith.

LES OGSÅ: Stillingene du garantert vil elske

Slipp kontrollen og nyt!

Mens menn kan være klare for sex på sekunder tar det litt lenger tid for kvinnen å bli klar. Kvinner har derfor ofte sex når de egentlig ikke er så tent - dette mener Gamnes er en stor feil.

- Er man først tent nok, er det gjerne lite som skal til før man oppnår orgasme. Enkelte oppnår orgasme i søvne med minimal berøring. Det viser at det skal lite til når tenningen først er tilstede.

Og når tenningen er der må man fokusere på å gi seg hen til den fysiske opplevelsen.

- Mange sliter med å gi seg hen til følelsen og klare å slippe kontrollen. For å få orgasme må man la seg flyte med i nytelsen!

LES OGSÅ: 6 ting de færreste vet om orgasme

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet fram for nye lesere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer