Parforhold

Studie: «Av og på»-forhold kan være skadelige

Særlig én ting er viktig om du vil bli sammen med eksen igjen, sier ekspertene.

TILBAKE MED EKSEN? Mange får et «nytt» og bedre forhold etter en pause, men én ting er viktig for å få det til å fungere. FOTO: NTB Scanpix
TILBAKE MED EKSEN? Mange får et «nytt» og bedre forhold etter en pause, men én ting er viktig for å få det til å fungere. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å bli sammen med eksen igjen trenger ikke være en dårlig idé, og mange opplever at forholdet får en ny og god start den andre gangen.

Men når du blir sammen med en eks er det lett å gå i de samme fellene som før, og ifølge en amerikansk studie kan «av og på»-forhold tære på helsa.

Thomas Winther er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret i Sarpsborg og møter mange par som har vært «av og på». Det som gjerne skjer er at vi havner i en spiral der vi begynner å se de negative tingene hos partneren, og etter hvert glemmer de positive – inntil vi har fått ting litt på avstand.

- Det er litt sånn at når vi står i ting, så ser vi veldig mye av det negative, og til slutt blir det for mye. Når det så går litt tid og vi får litt avstand, så blir det lettere å legge bort det negative, vi fokuserer mer på det positive og når vi får litt distanse så blir det kanskje også lettere å se våre egne feil. Så prøver vi igjen, forklarer han.

Kate Elin Søyland, som er samlivsterapeut og driver privatpraksisen Åpen Dialog i Sandnes, påpeker at det er vanlig å streve med hverdagsromantikken, og at mange etter hvert, i en hektisk hverdag, kan komme til å ta hverandre litt for gitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer