Parforhold:

Studie: Kommunikasjon er ikke alltid nøkkelen

- Paret kan savne følelser og sex, og da vil det ikke nødvendigvis hjelpe å kommunisere enda mer.

KOMMUNIKASJON: Du ønsker kanskje et dypdykk i følelser, mens partneren din gjerne bare vil ha litt god stemning uten ubehagelige tema. FOTO: NTB
KOMMUNIKASJON: Du ønsker kanskje et dypdykk i følelser, mens partneren din gjerne bare vil ha litt god stemning uten ubehagelige tema. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste har vel hørt at kommunikasjon er nøkkelen til et lykkelig forhold. Å snakke om følelser, være åpen og kunne prate om alt og ingenting blir av mange sett på som idealet i et parforhold.

Nå viser derimot forskning, publisert i Personality and Social Psychology Bulletin, at det ikke finnes noen robuste bevis på at god kommunikasjon fører til mer tilfredshet i forholdet over tid, skriver psypost.org.

Forskerne målte kommunikasjon og tilfredshet i ulike forhold, og fant ut at endringer i kommunikasjonen ikke nødvendigvis fører til fremtidige endringer i tilfredsheten i forholdet.

Som forventet viser resultatene at par er mindre tilfreds i forholdet når de rapporterer om mye negativ kommunikasjon, som for eksempel kritikk, stillhet, nedsettende ord og roping. Fravær av negativ kommunikasjon økte også tilfredsheten.

Forskerne fant imidlertid ikke noen bevis for at en endring i positiv kommunikasjon påvirker tilfredsheten i forholdet. Positiv kommunikasjon inkluderer å lytte til sin partner og prøve å se partnerens side i en sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer