Utroskap:

Studie: Mørk stemme øker sannsynligheten for utroskap

- Klientene våre forteller ofte at paret har lite sex og at de har vært sammen lenge. Det er nok det eneste fellestrekket

TESTOSTERON OG SEXLYST: Testosteronnivået kan spille en rolle i sammenhengen mellom mørkere stemme og utroskap blant både menn og kvinner. FOTO: NTB
TESTOSTERON OG SEXLYST: Testosteronnivået kan spille en rolle i sammenhengen mellom mørkere stemme og utroskap blant både menn og kvinner. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har nok alle noen tanker om hva slags personer som har størst sannsynlighet for å være utro. Utadvendte, attraktive, spontane, flørtende personer eller personer i ulykkelige forhold. Dessverre er det ikke så enkelt, og i prinsippet kan hvem som helst være utro. Naboen, bestevenninna di, ektemannen din eller han rolige og sjenert fyren på jobb.

Noen kjennetegn og mønstre går likevel igjen hos mange som er utro. Nå antyder en ny studie at også stemmeleie ditt kan si noe om sannsynligheten for at du er utro eller ikke.

Studien viser at både menn og kvinner med dypere og mørkere stemmer er mer utro mot sine partnere, ifølge funn publisert i Adaptive Human Behavior and Physiology.

Både menn og kvinner med mørkere stemmer rapporterte om tidligere utroskap, og de rapporterte også om et høyere antall seksuelle partnere utenfor et fast forhold.

Tidligere studier har vist at en mørkere stemme blir vurdert som mer attraktivt hos menn og mindre attraktivt hos kvinner. Det har også blitt vist at en mørkere stemme henger sammen med å være sterkere, høyere og ha et høyere nivå at testosteron.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer