Kroppsspråk:

Styr unna disse kroppsspråk-feilene når du er på date

Er du på jakt etter Mr. Right? Sørg for at kroppsspråket ditt ikke ødelegger for deg.

KROPPSSPRÅK: Pass på hva du sier med kroppen din når du er på date... FOTO: NTB Scanpix
KROPPSSPRÅK: Pass på hva du sier med kroppen din når du er på date... FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dating er både supergøy og skikkelig nervepirrende - nettopp fordi man aldri helt vet hva den andre parten tenker. Det tar tid å bli kjent og lære seg å lese en ny person, men med disse tipsene stiller du sterkt allerede på første date!

Forfatter og kroppsspråksekspert, Live Bressendorf Lindseth, bekrefter at det kan være lurt å tenke på hvordan du bruker kroppen din når du er på date.

- Det er lurt å ha et åpent kroppsspråk og vise med hele deg at du er interessert. Ha god øyekontakt og smil! Begge disse to vil virke bekreftende på at du er interessert, sier hun til KK.

Pssst, trykk her for tips til dating på budsjett!

1. Pass på hendene

Visste du at hvordan vi bruker hendene våre har mye å si for hvordan vi oppfattes? Sørg for å holde hendene dine fra hverandre, det signaliserer at du er åpen.

- Ikke ha hendene i kors over brystet, da lukker du deg. Ha også heller hendene oppå bordet enn i fanget, for da virker det som om du skjuler noe, forklarer Lindseth.

Hun fraråder deg å fikle med ting, for da gir du inntrykk av å være nervøs eller urolig. Du bør forsøke å holde hendene i ro, med mindre du bruker dem til å gestikulere med mens du snakker.

- Gestikuler gjerne, for da virker du engasjert og entusiastisk, og viser at du er med, sier hun.

2. Tenk på posisjonen din

En viktig del av det å ha et åpent kroppsspråk er å sørge for at du alltid er vendt mot daten din. Sitt eller stå med hele kroppen vendt mot vedkommende! Rett deg gjerne opp i ryggen og trekk inn magen, slik at du får en fin og rak holdning.

3. Bruk blikket

- Øyekontakt er veldig viktig. Du får ikke kontakt med et annet menneske uten øyekontakt, slår Lindseth fast.

Det betyr derimot ikke at du bør sitte å glo intenst på daten din! Lindseth utfordrer deg til å ta i bruk blikket for å flørte. Flørting kan gjøres på mange måter, men prøv deg på å være litt ertende i blikket!

LES OGSÅ: 5 viktige ting dere bør snakke om FØR dere blir sammen

4. Oppsøk kroppskontakt

Ifølge Lindseth bør du forsøke å ta på daten din når det måtte passe seg - på en uanstrengt og naturlig måte.

- Å ta på hverandre når man flørter er vanlig. Ta på kroppsdeler hvor det er lov, som for eksempel på overarmen, mens du snakker. Det er en fin måte å skape fysisk kontakt på, og må ikke virke tilgjort, sier hun.

Helt i begynnelsen av daten er det også viktig å gi et godt førsteinntrykk, igjennom å hilse ordentlig ved håndtrykk eller klem.

LES OGSÅ: Dette mener gutta om sex på første date

5. Forebygg stress

Hvis du synes det er nervepirrende nok å dra på date fra før, virker det kanskje slitsomt å i tillegg skulle tenke igjennom hver minste bevegelse underveis. Fortvil ikke, eksperten har flere gode tips på lager!

- Det som skal til er at du tenker på dette før du møter personen - jo mer du tenker på en ting jo mer vil det prege deg innenfra. Se på daten som en spennende anledning til å få møte en interessant person som sikkert er veldig hyggelig! sier Lindseth.

Hun anbefaler også at du bruker tid på å tenke på hvilke sider du har som du ønsker å vise frem. Hvor er du sterkest, hva er det beste med deg? Når vet du at folk synes du er OK?

Å være bevisst på hva du ønsker å vise frem bidrar til at du slapper mer av og får mer selvtillit. Ha tro på at du har egenskaper som andre setter pris på! Lindseth anbefaler at du gir deg selv et lite boost mens du gjør deg klar til daten.

- Spill gjerne musikk du liker godt mens du gjør deg klar. Gled deg, en date skal være gøy! I og med at du skal på date betyr det jo at den andre er interessert, så du starter jo på plussiden!

Å ankomme daten avslappet gjør det lettere å ha et naturlig og ledig kroppsspråk, og det vil også forhindre at du får rar og unaturlig stemme på grunn av nervøsitet.

LETT KROPPSKONTAKT: Sørg for at naturlig og lett kroppskontakt oppstår underveis! FOTO: NTB Scanpix
LETT KROPPSKONTAKT: Sørg for at naturlig og lett kroppskontakt oppstår underveis! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hva skal du se etter?

Hva føles bedre enn å tydelig kunne se at daten din liker deg? Lite er mer avslappende enn det, vel! Menn og kvinner bruker derimot gjerne kroppsspråket sitt litt forskjellig, så Lindseth ber deg se etter noen spesifikke tegn på tiltrekning hos daten din.

- Menn retter seg gjerne opp, stikker frem brystkassa, står bredbent eller har hendene i sidene. De vil jo gjerne bli likt, sånn som oss! sier hun.

Følg også med på hvordan daten din bruker blikket sitt. Holder han øyekontakt med deg? Hvordan ser han på deg?

- Han vil jo også se på kvinnen, noen mer diskré enn andre, og mønstre henne litt for å vise at han synes hun er flott, legger hun til.

Visste du at du også kan avgjøre om han liker deg ved å sjekke ut pupillene hans? Utvidede pupiller bekrefter at han er følelsesmessig engasjert!

Et annet sikkert tegn på at daten går bra, er om dere begynner å speile hverandres bevegelser! Dette skjer gjerne ubevisst, og er kroppens måte å si «jeg liker deg og jeg er enig med deg», forklarer Lindseth.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer