P-piller:

Tar du ofte pause fra p-pillene for å «sjekke at kroppen fungerer»?

- Bare tull og ikke særlig lurt, sier helsesøster.

P-PILLER: Det finnes mange myter om prevensjon. De vanligste handler som regel p-piller og spiralen. Foto: Shutterstock / areeya_ann
P-PILLER: Det finnes mange myter om prevensjon. De vanligste handler som regel p-piller og spiralen. Foto: Shutterstock / areeya_ann Vis mer
Publisert

At det finnes myter om det meste er det ingen tvil om, enten det handler om hvilke matvarer som inneholder mest sukker, hvilket kosthold som er det absolutt sunneste, hva som er sant og usant om slanking eller hvilken treningsform kroppen din har best utbytte av.

Men også når det kommer til sex og samliv opplever vi mange såkalte vandrehistorier og myter. Du har kanskje hørt at venninnen av venninnen din gikk opp 13 kilo etter hun begynte på p-pillen, eller at p-piller øker risikoen for kreft? Det nemlig slik at mytene om prevensjonsmidler har florert i årevis, men at mange av disse ryktene bare er oppspinn.

For det er nemlig sånn at listen over sex-og kroppsmyter er uendelig, og noen av dem har blitt fortalt i så lang tid at de fleste av oss faktisk tror på dem fordi vi ikke vet bedre! Én av mytene som har toppet listen i lang tid er at kvinner har en «jomfruhinne» som sprekker ved første samleie - noe som ikke stemmer, ifølge lege Trine Aarvold.

LES OGSÅ: Mensen-mytene du ikke skal tro på!

- Bare tull og ikke særlig lurt

Mariann Olsvik, helsesøster og prosjektleder hos Sex og samfunn, forteller til KK at det særlig er to prevensjonsmyter hun hører ofte om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer