Svigermor:

Tar han alltid svigermors side?

- Det kan skape betydelige problemer i parforholdet, sier eksperten.

BLIR SOM EN KONKURRANSE: Hvis morens meninger alltid er viktigst for mannen, vil kjæresten føle seg oversett, avvist og sveket. FOTO: NTB
BLIR SOM EN KONKURRANSE: Hvis morens meninger alltid er viktigst for mannen, vil kjæresten føle seg oversett, avvist og sveket. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste ønsker et harmonisk og fint forhold til sine foreldre og svigerforeldre. Et forhold med gjensidig respekt, omtanke og ikke minst nok avstand (for hvem vil vel at svigermor skal renne inn dørene i tide og utide?).

Dessverre er det spesielt mange av oss kvinner som har et litt anstrengt forhold til svigermor, og for noen blir det nesten som en konkurranse om hvem som er den viktigste kvinnen i kjærestens liv.

Det heter at når datteren din gifter seg så får du en sønn, mens når sønnen din gifter seg så mister du en sønn. Det er nok mange mødre som kjenner på et savn etter å være den viktigste kvinnen i sønnens liv, og en uvillighet mot å gi slipp på den rollen.

Kjæresten din blir da dratt mellom to sterke kvinner som begge ønsker å være den viktigste i hans liv, men hva skjer hvis han støtt og stadig tar morens side i diskusjoner og uenigheter?

Se for deg denne situasjonen: Du sitter ved middagsbordet sammen med kjæresten din og moren hans og dere har en hyggelig samtale. Så sier hun til kjæresten din at han bør kvitte seg med skjegget sitt, og at han er sååå mye finere uten. Kjæresten din vet at du elsker det maskuline skjegget, men sier seg likevel enig med moren sin. Kort tid senere er skjegget borte. Er hennes meninger virkelig viktigere enn dine?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer