Sexlivet:

Tar kun én av dere initiativ til sex?

- Det er en veldig vanlig problemstilling, sier sexologen.

VONDT Å FØLE SEG AVVIST: Hvis du eller partneren din aldri tar initiativ til sex, kan det føre til at den andre føler seg avvist og uønsket. Kanskje det er på tide med en endring i sexlivet ditt?
VONDT Å FØLE SEG AVVIST: Hvis du eller partneren din aldri tar initiativ til sex, kan det føre til at den andre føler seg avvist og uønsket. Kanskje det er på tide med en endring i sexlivet ditt? Vis mer
Publisert

I langvarige forhold er det vanlig å komme inn i rutiner og vaner, som hvem som oftest lager mat, hvem som vasker vinduene, hvem som sørger for at bilen leveres til service eller hvem som går ut med søppelet. På samme måte vil det i de fleste i langvarige forhold oppstå noen ruiner for hvem og hvordan det tas initiativ til sex, hvor dere har sex og hvilke sexstillinger dere velger.

Det vil selvfølgelig variere noe over tid, og sexlysten svinger ofte i takt med syklus, livsfaser og overskudd, men noen vaner vil de aller fleste par holde fast på over tid.

For eksempel hvis dere alltid pleier å ha sex hver lørdag morgen før frokost. Dere har sex i sengen, i samme stilling hver uke og det er alltid partneren din som tar initiativ, selv om du også ser frem til den lille tradisjonen. Slike vaner er helt vanlige og ikke nødvendigvis et tegn på at noe er galt med forholdet.

Slike vaner blir først et problem hvis det er den samme som må ta initiativ hver eneste gang dere skal ha nærhet og sex. Det kan hende du har veldig lyst på kos, men at du er så vant til at partneren din alltid tar initiativ at du venter på at hans forføring. Det er ikke nødvendigvis så lurt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer