Forhold

Tegnene på at parforholdet ditt er i fare

Ny forskning kan gjør det mulig å spå et forholds framtid med 90 prosents nøyaktighet.

HENGER PARFORHOLDET I EN TYNN TRÅD?: I denne saken forteller ekspertene deg hvilke tegn du bør se etter.  Foto: Shutterstock / Alejandro J. de Parga
HENGER PARFORHOLDET I EN TYNN TRÅD?: I denne saken forteller ekspertene deg hvilke tegn du bør se etter. Foto: Shutterstock / Alejandro J. de Parga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er tegnene på at forholdet ditt ikke har en framtid, ifølge psykologiprofessor John Gottman (74):

– Når forholdet får deg til å føle deg mindreverdig, når det ikke inneholder kjærlig omtanke og respekt, når du ikke blir tatt vare på i den forstand at partneren din peker på alt som mangler og er misfornøyd med alt du ikke kan tilby i stedet for å være takknemlig for hva du har å gi. Da er det på tide å gå, sier han.

Vi er kompliserte vesener. Men hvilken retning forholdene våre tar, er ikke vanskelig å gjette, ifølge den amerikanske psykologi­professoren. Etter å ha hørt en diskusjon i tre minutter fra begynnelsen, mener han å vite med stor grad av sikkerhet om par overlever eller går ifra hverandre – og han slår i bordet med hjerteknusende statistikk. 

LES OGSÅ: Tegnene på at han er den rette å få barn med

Gjennom 40 år med studier av over 3000 par skal han og teamet ha knekket koder som gjør det mulig å spå et forholds framtid med 90 prosents nøyaktighet. Du trenger ikke engang å være professor i psykologi for å se mønsteret. 

– Det er ikke «rocket science». Selv du kan se det – hvis du vet hva du leter etter, sier Gottman, som er professor emeritus ved University of Washington, og står bak The Gottman Institute med kona Julia Gottman, som også er forsker og psykologiprofessor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer