Alenetid

Tid alene kan være svært sunt for både deg og parforholdet

- De fleste av oss kan nok bli noe flinkere til å unne hverandre positive opplevelser når en selv ikke spiller hovedrollen, sier parterapeut.

PARFORHOLD: Det er bra at par ønsker å tilbringe tid sammen og være tette, men dere bør også skape rom for andre mennesker og opplevelser alene. Foto: Shutterstock / George Rudy
PARFORHOLD: Det er bra at par ønsker å tilbringe tid sammen og være tette, men dere bør også skape rom for andre mennesker og opplevelser alene. Foto: Shutterstock / George Rudy Vis mer
Publisert

Alle har vi kjent på den nyforelskede følelsen, der det eneste du vil er å tilbringe hvert sekund med din nye kjæreste. Det er både kjempesøtt og helt normalt, og siden forelskelse ikke varer for evig er det kanskje greit å nyte det.

– For de fleste par er det i startfasen man er så «tosom» at man kan komme til å glemme resten av verden. Når begeistringsfasen er over, vender de seg gjerne mer mot andre, og ønsker ofte mer alenetid også, sier Eva Tryti, som er psykolog, parterapeut og forfatter, til KK.

LES OGSÅ: Er du fortsatt sammen med tenåringskjæresten og lurer på om du skal gå?

Likevel er det ikke alltid slik. For noen par kan det se ut som denne fasen aldri helt tar slutt. De er sammen hele tiden, og gjør sjeldent noe uten å ha sin kjære ved sin side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer