Dating:

Tinder er ikke alltid det beste stedet å lete etter en kjæreste

- Mange bruker Tinder som ren underholdning eller en måte å styrke sitt eget selvbilde.

DATING: Tinder har blitt lastet ned 100 millioner ganger og over 26 millioner matcher finner sted hver dag. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at mange bruker appen som ren underholdning. FOTO: NTB Scanpix
DATING: Tinder har blitt lastet ned 100 millioner ganger og over 26 millioner matcher finner sted hver dag. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at mange bruker appen som ren underholdning. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tinder troner som den desidert mest brukte datingappen, og ved første øyekast kan det se ut til å være det perfekte stedet å finne drømmemannen. Tinder har blitt lastet ned 100 millioner ganger og over 26 millioner matcher finner sted hver dag.

Likevel er ikke Tinder nødvendigvis er det beste stedet å lete etter kjærligheten.

- Nesten halvparten av brukerne benytter Tinder som enten ren underholdning eller en måte styrke sitt eget selvbilde. De samler opp personer de har «match» med. Det er ikke uten grunn at Tinder blir omtalt som «egobingo», altså en måte å styrke selvbildet. Det betyr samtidig at nesten halvparten av brukerne ikke har noen intensjon om å faktisk møte den de har fått match med.

Det sier Ingrid Blessom, som er psykolog og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi.

Hun forteller at kun omkring én tredjedel av brukerne har møtt noen gjennom datingappen, og at dette er færre enn på andre online datingsider.

- I terapirommet møter jeg mange som er frustrert over manglende respons på tilnærmelser, eller frustrasjon over at drømmemannen fordufter, ofte før man i hele tatt har fått sjansen til å bli kjent ansikt til ansikt, sier Blessom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer