Nettdating

Tinder-humor: «Jeg leter etter faren til barnet mitt»

Vi har stilt personene bak den populære Instagramkontoen @Tindermarerittt noen datingspørsmål.

HUMOR: Folka bak Tindermareritt har sett tendensen til at humor og ordspill er noe som slår veldig godt an som åpningsreplikker for mange. FOTO: NTB Scanpix
HUMOR: Folka bak Tindermareritt har sett tendensen til at humor og ordspill er noe som slår veldig godt an som åpningsreplikker for mange. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange av oss bruker nettdating for å komme i kontakt med andre, enten det er nettsider eller apper som Tinder, Grindr eller Happn. Denne måten å date på har delte meninger hos folk - noen blir frustrerte og føler at det aldri gir noen avkastning i form av kjærlighet. Mens andre finner faktisk lykken og slår seg til ro med en partner.

Uansett hva resultatet av denne letingen resulterer i, er det i alle fall én ting som er sikkert: Det dukker opp mye gøy og grums på den lange, humpete datingveien!

Skrekkeksempler og humor

Vi i KK-redaksjonen har blant annet bitt oss merke i Instagram-profilen @Tindermarerittt, som får tilsendt hundrevis av oppsiktsvekkende skjermdumper daglig.

Her florerer det av skrekkeksempler, humoristiske samtaler og dialoger som faktisk ender i kjærlighet fra mange norske Tinderprofiler. Et knippe av disse innleggene deles på profilen, og det er tydelig at folk synes det er gøy - profilen har til per dags dato nærmere 150 000 følgere.

ULIKE GRUNNER: Folk er på sjekkeapper for ulike grunner. Noen logger seg inn med håp om evig kjærlighet, mens andre har et sterkt ønske om én het natt. FOTO: NTB Scanpix
ULIKE GRUNNER: Folk er på sjekkeapper for ulike grunner. Noen logger seg inn med håp om evig kjærlighet, mens andre har et sterkt ønske om én het natt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Personen bak denne Instagram-profilen har et ønske om å forbli anonym, men har besvart noen av våre nysgjerrige spørsmål.

- Først og fremst - hvor kom ideen om å starte denne profilen fra?

- Jeg hadde Tinder selv, og mottok en haug av både rare, ekle og morsomme meldinger som jeg ville dele med resten av Norge. På denne tiden hadde den eneste Tinder-relaterte kontoen i landet akkurat lagt opp, så da startet jeg altså en egen konto - Tindermareritt.

- Et mareritt

Det skulle vise seg å bli en suksess, og hvorfor profilen fikk akkurat dette brukernavnet, er rett og slett fordi enkelte ting av det som blir formidlet i denne sjekkeappen er et eneste stort mareritt, skal vi tro kontoinnehaveren selv.

Personen bak sier likevel at de har et strengt filter på hva de velger å publisere videre på Instagram. Grensen går blant annet ved penisbilder eller annet lignende innhold som kan virke støtende på folk.

- Det er ganske sjokkerende hva som blir lagt ut og skrevet på Tinder. Det mest forkastelige og drøyeste vi har fått tilsendt må være en vits om Utøya, hvor en gutt tullet med hvor mange kuler som ble brukt i det forferdelige angrepet. Det er et godt eksempel på ting som absolutt ikke blir lagt ut.

Drøyt

Men selv om personene bak @Tindermarerittt er strenge på hva som blir videreformidlet, er det mye drøyt som ligger der ute. Her er et utvalg hentet direkte fra profilen:

«Ikke stygt ment, men du ser faktisk ut som en skikkelig hore».

«Leter etter faren til barnet mitt».

«Skal heller ha kreft enn feminisme».

LES OGSÅ: Kan du finne ekte kjærlighet på dating-apper?

Dette slår best an

Men heldigvis finnes det også noen mer lystige og vellykkede eksempler på hva som foregår på Tinder. De har i alle fall sett tendensen til at humor og ordspill er noe som slår veldig godt an som åpningsreplikker for mange.

- Vi tror også det er viktig å sende en melding som er tilpasset navnet til den man sender til - eller innholdet på profilen til vedkommende. Med andre ord: Styr unna både ekle sitater og klipp og lim-meldinger som åpenbart sendes til flere enn én.

Gode eksempler på humor og ordspill som er blitt brukt:

Ikke alle er der av samme grunn

Alle har ulike grunner til at de har en profil på diverse sjekkeapper, slik at alle motiver blir ofte samlet på et slikt møtested, uansett om man vil eller ikke. Noen logger seg inn med håp om evig kjærlighet, mens andre har et sterkt ønske om én het natt.

KK har tidligere snakket med eksperter for å få svar på det de fleste lurer på - hva funker og hva funker ikke?

- Du har de som er der for å flørte, de som er der for å være utro, de som kun vil ha sex og de som faktisk er ute etter en kjæreste, har samlivsterapeut og sexolog Bianca Schmidt tidligere sagt til KK.

Det betyr at du må ha gode filter og evne til å skille klinten fra hveten. Ikke alle er på Tinder av samme grunner som deg, så det er ikke noe vits i å bli irritert over det, mener hun.

- Det er heller ikke grunn til å gi opp håpet etter å ha hatt tre mislykkede samtaler på chatten. Vær tydelig ovenfor deg selv på hvorfor du er der, og kom deg videre om du møter på de som ikke er der av samme grunner.

Hun sier at det også er en myte at de fleste bare er på slike apper kun for sex. Ja, mange er ute etter kjæreste, men så har du også de som kun er der for tidsfordriv. Mange liker å chatte og tulle litt uten noen hensikt. Tinder kan dermed by på mye bortkastet tid.

Fjerner uaktuelle kandidater fort

En mislykket og klein date skjer titt og ofte. Og det er selvfølgelig ikke til å unngå totalt, men sexolog Thomas Winther tror Tinder og lignende apper kan hjelpe deg med å luke ut personer som åpenbart ikke ville vært aktuelle for deg uansett, og dermed spare litt tid.

- Man kan finne ut av mye ved å chatte noen dager, og hvis det da kommer frem at personen for eksempel har verdier du ikke kan stå inne for hos en partner, er det ikke vits i å dra på den daten. Da slipper du både kleine situasjoner og bortkasta tid, har han tidligere uttalt.

Lettere for kvinner

Winther tror imidlertid at sjekkeapper er enklere for oss kvinner, selv om det kan virke håpløst når det til tider renner inn meldinger fra personer som åpenbart er ute etter kun én ting (med mindre du også kun er ute etter det samme, så klart).

- Jenter får nok av brevvenner, men menn opplever ofte at få kvinner tar kontakt på datingsider og apper. Det er nok litt av de gamle kjønnsrollene som henger igjen, at mannen skal ta initiativet. Men jeg vet at mange menn vil sette stor pris på at en kvinne tok kontakt først, sier han.

LES OGSÅ: Tinder er ikke alltid det beste stedet å lete etter en kjæreste

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer