Tinder

Tinder med VIP-klubb: - Idiotisk

Spesielt utvalgte får nå tilbud om å være med i en VIP-klubb på Tinder som koster over 5000 kroner i måneden.

TINDER: Enkelte får nå tilbud om å oppgradere til Tinder Select. Foto: Tinder
TINDER: Enkelte får nå tilbud om å oppgradere til Tinder Select. Foto: Tinder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Medlemsskapet Tinder Select ble varslet høsten 2023, og nå har tilbudet kommet til norske brukere - eller rettere sagt noen spesielt inviterte.

Patrick Kvikstad er en av de utvalgte i Norge. Plutselig dukket Tinder Select-tilbudet opp i appen.

- Jeg lurte veldig på hvorfor de sendte det til akkurat meg, sier 27-åringen til KK.

- Har du noen tanker om hvorfor?

- Jeg aner ikke. Jeg brukte Tinder ganske flittig en periode, men ikke nå lenger. Nå har jeg fått meg en kjæreste, og hun møtte jeg via Tinder, sier han.

TILBUD: Slik så meldingene ut. Foto: Skjermdump/Privat
TILBUD: Slik så meldingene ut. Foto: Skjermdump/Privat Vis mer

DinSide meldte i september om sjokkpris på den nye tjenesten, og viste til at prisen var 500 dollar i måneden, ifølge det amerikanske magasinet Fortune. Det tilsvarer 5383 norske kroner.

La ut på Finn

Kompisgjengen syntes det var veldig morsomt at Patrick fikk tilbud om å kjøpe et abonnement på Tinder til over 5000 kroner.

Patrick valgte da å poste en annonse på Finn.no, for å se om noen var interessert i å kjøpe brukeren, og dermed få tilgang til Select-medlemskapet.

- Det var mest ment som en morsom spøk, og jeg ville sjekke om jeg fikk noe særlig respons på det. Men responsen har vært laber. Det er noen som har sendt noen spørsmål, men ingen som har vært interessert i å kjøpe.

BORTKASTA: Patrick ser ikke verdien i et Tinder Select-medlemskap, og sto dermed over da muligheten bød seg. Foto: Privat
BORTKASTA: Patrick ser ikke verdien i et Tinder Select-medlemskap, og sto dermed over da muligheten bød seg. Foto: Privat Vis mer

- Hva tenker du om Tinder Select?

- Jeg personlig tenker det er idiotisk å bruke over 5000 kroner i måneden på noe sånt. Jeg kan ikke se for meg at «vanlige folk» gjør det, så det må være noen sære folk med litt for mye penger. Det kan da umulig være verdt det, ler han.

- Måtte slette

Selv har Patrick kjøpt Tinder Gold av og til, som han tror kostet rundt 250 kroner i måneden. Men da det begynte å bli seriøst mellom han og dama, fikk han streng beskjed om å slette hele appen.

- Hun sa jeg måtte slette den om jeg var seriøs med henne, så da røk hele profilen ganske fort!

Må søke

Hva får du i et Tinder Select-medlemskap?

- Select er Tinders eksklusive medlemskap som gir deg optimal tilgang til det beste av Tinder. Dette må du søke for å få tilgang til, skriver Tinders pressekontakt i en e-post.

Tinder svarer ikke på hvem som plukkes ut til å få dette tilbudet.

Ifølge DinSide må profilen oppfylle fem krav:

  • Ha fem interesser
  • Ha fire bilder
  • Ha en bio på minst 15 tegn
  • Vise hva man er ute etter
  • Bli fotoverifisert

Tinder har 75 millioner aktive brukere hver måned, Ifølge Illustrert vitenskap, og er dermed den mest populære datingappen i verden.

- Hvor mange brukere har Select-medlemskap?

- Vi deler ikke dette offentlig. Vi deler heller ikke hvor mange som har abonnement på Tinder. Men vi kan fortelle at vi har 10,4 millioner betalende medlemmer verden over, sier pressekontakten.

- Først i køen

Tinder er tilbakeholden med å svare på konkrete spørsmål. Men skriver dette:

«Du får se Tinders mest ettertraktede profiler, så du kan komme i kontakt med de folkene du ønsker å treffe. Du kommer «først i køen», og sparer dyrebar tid. Du får mye ut av det når dine «likes» får topplassering i syv dager, og alltid er synlig».

Tinder-kontakten utdyper:

«Du kan sende meldinger til personer du ikke har matchet med først, og havne øverst i deres meldingsinnboks, opptil to ganger i uken. Enkelte brukere kan velge å fjerne denne funksjonen hvor de får meldinger fra personer de ikke har matchet med.»

1 prosent

«Medlemskapet er begrenset til under én prosent av brukerne, for å forsikre at du får den mest eksklusive opplevelsen. Du får tilgang til de nyeste funksjonene, før andre. Du kan valgfritt vise frem medlemskapet ditt ved å få et Select-merke».

- Dette er for kjendiser og folk som gjør det veldig bra på Tinder, skriver teknologinettstedet Techcrunch. En eksklusiv tjeneste for spesielt attraktive, viktige eller velstående, der noen av disse skal ha fått mulighet til å nominere andre, skriver nettstedet.

GRÅTER: Etter søndagens tvekamp fikk Emilie Voe Nereng en overraskelse på «Farmen kjendis». Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet