Sex:

Undersøkelse: Vi har mest sex i juli!

- Sol og varme gir hormonene våre en mega-boost, sier sexolog.

FERIE: Vi har mer sex i sommermånedene, viser undersøkelse. Ferie, bar hud og avslapning kan øke lysten på sex. FOTO: NTB
FERIE: Vi har mer sex i sommermånedene, viser undersøkelse. Ferie, bar hud og avslapning kan øke lysten på sex. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sommerferie betyr mer tid til alt vi ikke rekker så mye av i hverdagen, og det gjelder også sex! Enten du er singel, godt gift eller noe midt i mellom, kan det hende at sola og feriefølelsen har gjort sexlivet litt mer aktivt i det siste.

En fersk undersøkelse fra sexleketøymerket LoveHoney, viser nemlig at vi har mest sex om sommeren - mer spesifikt nå i juli!

I undersøkelsen ble 2000 personer (i parforhold og single) spurt om hvor ofte de har sex i løpet av hver måned. Juli tok altså førsteplassen (parene som ble spurt rapporterte at de har sex fire ganger i uka i juli!) - og august og juni kom på henholdsvis andre og tredje plass. Det skriver nettmagasinet Redonline, som nylig omtalte undersøkelsen.

Deltakerne ble også spurt om hvilken måned de synes er mest «sexy». 22 prosent av deltakerne svarte juli, og begrunnet det med at de føler seg mer avslappet, vel viten om at sommerferien nærmer seg. De rapporterte også at de ønsket å ha mer sex i ferien, rett og slett fordi de har mer tid til overs.

Vi har hørt med ekspertene - hva er det med sommeren som gjør at vi får mer lyst på sex?

TID SAMMEN: Undersøkelse viser at vi har mest sex i juli. - Ferie, fri, avslapning og velvære gir overskudd og lyst, sier samlivsterapeut Trine Huseby. FOTO: NTB
TID SAMMEN: Undersøkelse viser at vi har mest sex i juli. - Ferie, fri, avslapning og velvære gir overskudd og lyst, sier samlivsterapeut Trine Huseby. FOTO: NTB Vis mer

- Sol og varme gir hormonene våre en mega-boost

- Det overrasker meg ikke at undersøkelser viser at folk har mer sex i juli enn andre måneder, og det gjelder nok både par og single.

Det sier parterapeut og sexolog Tone Haldorsen til KK. Om sommeren - når solen skinner, temperaturene stiger og man kan reise, feriere og gjøre andre ting enn det den rutinepregede hverdagen tilbyr - øker også lysten på sex, forklarer hun.

- Sol og varme gir hormonene våre en mega-boost, og økte mengder D-vitamin gir mer overskudd og energi. Mange føler seg rett og slett gladere om sommeren. Fri fra jobb gir jo også økt energi, som igjen kan skape mer sexlyst. Sexlyst er overskuddsbetinget, og særlig juli er jo feriemåned nr. én for de fleste.

PARTERAPEUT OG SEXOLOG: Tone Haldorsen. FOTO: Privat
PARTERAPEUT OG SEXOLOG: Tone Haldorsen. FOTO: Privat Vis mer

Haldorsen forteller at det er i sommermånedene at feromonene våre får ferdes fritt mellom oss, på en annen måte enn på vinteren.

- Lette sommerklær, halvnakne kropper i badetøy, økt svette, mer hudkontakt og flørtete energi vil skape lyst hos mange. Man kan også leve ut fantasier som sex utendørs, og det er litt lettere stemning for å eksperimentere. Det gir noen muligheter som høst og vinter ikke gjør. Mange føler seg lettere til sinns om sommeren, og dette vil kunne bidra til mer lyst til sex, forteller sexologen.

Ferie, mer tid og mulighet for flørt

Vi hører også med Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og driver fagbloggen trinehuseby.no med teknikker og inspirasjon for par.

Tror hun at juli og sommerferie betyr mer sex?

- Det kan stemme for mange par, svarer hun, og det kan handle om flere faktorer:

  • Ferie, fri, avslapning og velvære gir overskudd og lyst.
  • Man er lettere kledd, viser mer kropp og bar hud.
  • Flere arenaer for hyggelige måltider, underholdning og moro – og mulighet for flørt.

- Veldig mange par ønsker et blomstrende sexliv, og med sommer og ferie kan det kanskje føles som ting ligger mer til rette og at det krever mindre innsats enn i en hektisk og rutinepreget hverdag, forklarer hun.

Hun påpeker også at etter en lang periode med restriksjoner og sosiale begrensninger, har mange vært klare for å komme ut og treffe andre, å pynte seg og skinne, vise seg frem og bli sett – til glede for både seg selv og partneren.

SAMLIVSTERAPEUT: Trine Huseby. FOTO: Iselin Huseby Lie
SAMLIVSTERAPEUT: Trine Huseby. FOTO: Iselin Huseby Lie Vis mer

- Finner vi ofte litt mer sammen når vi har mange fridager og mer tid til hverandre?

- De som har en god relasjon, finner ofte lettere sammen i ferien, på reise eller på hytta. De kan for eksempel være enige om å la problemene bli igjen hjemme, og la være å trigge hverandre, forteller hun, og legger til:

- Men så har vi de som sliter i forholdet og de som har tilbragt «alt for mye» tid sammen det siste halvannet året, som tvert imot opplever ferie og fri som kjedelig og uromantisk.

For det er ikke alle par som opplever sommerferien som positivt for forholdet. KK har tidligere skrevet at mange par oppsøker parterapi etter ferien. «Plutselig» skal man være sammen 24 timer i døgnet uten avbrekk som jobb og skole, og det kan oppleves om tøft for noen.

Vi har alle varianter, påpeker Huseby. Men hun understreker at sommerferien kan være et bra tidspunkt å få sexlivet på rett kjøl igjen, dersom dere opplever at intimiteten har forsvunnet.

- For tiden snakker jeg med en del par som ikke har hatt sex på lang tid, og som ber om hjelp til å finne ut hvordan de skal forholde seg til det, eller til å komme tilbake på sporet – da er sommeren et veldig godt utgangspunkt.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer