Utroskap

- Utroskap trenger ikke bety at forholdet er over

I dag er det vanligere å prøve å redde forholdet etter utroskap, sier ekspert.

UTROSKAP: For noen er utroskap noe de kan leve med, og legge bak seg. For andre er det en dealbreaker, som gjør at forholdet er over, sier ekspert. Foto: Fotolia
UTROSKAP: For noen er utroskap noe de kan leve med, og legge bak seg. For andre er det en dealbreaker, som gjør at forholdet er over, sier ekspert. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For noen år siden var ofte utroskap ensbetydende med samlivsbrudd. Slik er det ikke i dag. Nå er det vanligere å prøve å redde forholdet etter utroskap, og prøve å rette opp i det som har skjedd, sier Thomas Winther, som er som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Winther forklarer at det kan være ulike årsaker til utroskap, men at det ofte er et tegn på at noe ikke er som det skal i forholdet.

- Utroskap trenger ikke å bety at forholdet er over, og det har spesielt vært i endring de siste 10-15 årene. Nå er det sjeldnere at man går fra partneren på grunn av det, og det er mer rom for å finne løsninger og prøve å tilgi, sier han.

Det er individuelt hvor enkelt det er å tilgi, eller om det overhodet er mulig. 

- For noen er utroskap noe de kan leve med, og legge bak seg. For andre er det en dealbreaker, som gjør at forholdet er over. Uansett er det noe som tar tid. Det tar lang tid å bygge opp tillit, men veldig kort tid å bryte det ned, sier Winther. 

LES OGSÅ: Bør du og kan du tilgi utroskap?

Krever mye av den som var utro

- Å fortsette et forhold etter utroskap krever mye av den som var utro. Som regel må man akseptere å bli kontrollert, og bevise at man er ærlig og trofast, sier Winther.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer