Koronapar:

Var ikke kjæresten så sosial som du trodde?

– Jeg tror skilsmissetallene kan gå opp igjen etter korona, sier psykolog.

UT AV SOFAEN: Gjenåpningen av samfunnet kan by på utfordringer i forholdet dersom den ene fortsatt ønsker å bruke mest tid hjemme, mens den andre trenger mye sosial omgang. Foto: NTB
UT AV SOFAEN: Gjenåpningen av samfunnet kan by på utfordringer i forholdet dersom den ene fortsatt ønsker å bruke mest tid hjemme, mens den andre trenger mye sosial omgang. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ingrid Blessom, som er psykolog og sexolog ved Sykehuset i Innlandet, mener at mange vil klare seg bra. Likevel vil en del par, som ble sammen under pandemien, møte utfordringer nå når samfunnet åpner.

Hun forklarer at noen forhold, som startet under eller rett før pandemien, fort ble intense. Likevel manglet noe grunnleggende; Nemlig kunnskapen om hvordan partneren fungerer sosialt utenfor hjemmets fire vegger og hvordan forholdet kunne fungere når samfunnet åpnet opp.

– Håpet vil jo alltid være at den nye kjæresten skal finne tonen med både svigerforeldre og venneflokken, og at vedkommende er både oppmerksom og kjærlig i sosiale settinger, noe som ikke alltid vil være tilfelle, sier Blessom til KK.

Forsmådde koronakjærester

– Enkelte vil oppleve at den nye kjæresten kanskje ikke egentlig ønsket å være i et forhold, men at motivasjonen like gjerne kunne handle om at de ikke ville være alene under pandemien. Det er behagelig og koselig å få seg kjæreste, men behovet for en forpliktende og langvarig relasjon er nødvendigvis ikke like stort når verden åpner opp igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer