Seksuell Identitet

Vet du forskjellen på å være panseksuell, fleksiseksuell og biseksuell?

I dag har vi langt flere ord som beskriver de ulike seksuelle identiteter, og det er ikke alle som skjønner forskjellen.

FORVIRRENE: I dag har vi langt flere ord som beskriver de ulike seksuelle identiteter, og det er ikke alle som skjønner forskjellen. Foto: Shutterstock / Olena Yakobchuk
FORVIRRENE: I dag har vi langt flere ord som beskriver de ulike seksuelle identiteter, og det er ikke alle som skjønner forskjellen. Foto: Shutterstock / Olena Yakobchuk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått med deg at det er flere kvinner enn menn som er fleksiseksuelle, eller at Miley Cyrus identifiserer seg selv som panseksuell, og i stillhet har du lurt på hva alle disse begrepene egentlig betyr. For er ikke det nesten det samme som å være «bi»? 

Nei, faktisk ikke. Det kan høres litt ut som dette er ulike betegnelser på en og samme sak, men ifølge Tore Holte Follestad, som er spesialist i sexologisk rådgivning og assisterende daglig leder ved Sex og samfunn i Oslo, er det ikke akkurat slik.

LES OGSÅ: Anbefaler kvinner å ha sex med hverandre

– Det er ikke bare heterofile som synes at det kan være vanskelig å forholde seg til alle de ulike begrepene. Alt handler om i hvilken grad man har en åpenhet og toleranse for ulikheter, sier han til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer