Brita Agnethe Johansen:

- Vi er en slags «Modern family»

I 22 år var hun kjæreste med kjendismanager David Eriksen. Etter bruddet er det spesielt én ting Brita er stolt av at de har lyktes med.

MÅ SETTE BARNA FØRST: Brita forteller at hun og David ble enige om å sette barnas behov først, da de skilte lag. Foto: Ida Bergersen
MÅ SETTE BARNA FØRST: Brita forteller at hun og David ble enige om å sette barnas behov først, da de skilte lag. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Siste episode i andre sesong av «Alle elsker David» ble nylig vist på TV, og de som har fulgt med på serien har fått følge David Eriksens (54) hektiske liv, og vært tett på begge barna hans, Andrea (25) og Lucas (19), samt daværende kjæresten Hedvig Sophie Glestad (30).

Brita Agnethe Johansen (49), moren til Andrea og Lucas, medvirker også i serien. Man får ikke se så mye til henne, så mange er nok nysgjerrige på hvem hun er.

Brita forteller at hun har fått mange kommentarer fra folk som er imponert over å se det gode vennskapet og samarbeidet hun har med eksmannen.

- I serien har man fått se at vi møtes i mange sosiale settinger, og at vi alltid har en god tone. Jeg har forstått at det ikke er så vanlig.

KK møter Brita, som er født og oppvokst i Oslo, i hennes eget showroom på vestkanten. Hun løper rundt og rydder vekk ting, mens hun unnskylder rotet – som egentlig ikke er så veldig rotete. Deretter kommer hun med et brett med kaffe, vann og friske bær. Hunden hennes, Bowie, er aldri langt unna.

- Hva tenkte du da forslaget til serien dukket opp?

- Jeg var litt skeptisk i starten. Ikke for min egen del, men på vegne av barna. Lucas skulle begynne i tredjeklasse på videregående, og jeg var litt redd for at siste halvdel av skoleåret skulle bli en kjip opplevelse, dersom han ble fremstilt på feil måte. Man ønsker jo bare det beste for barna sine.

SKEPTISK: Brita forteller at hun var skeptisk til TV-serien "Alle elsker David" i starten. Foto: Ida Bergersen
SKEPTISK: Brita forteller at hun var skeptisk til TV-serien "Alle elsker David" i starten. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Ikke ute etter oppmerksomhet

Brita fikk forespørsel om å være med der det falt seg naturlig – slik som i barnas bursdager og andre arenaer det er naturlig å møtes.

- Jeg har ikke noe behov for å ta stor plass, eller å få oppmerksomhet i media. Men jeg landet på at jeg kunne være med, slik at man får se hvem mammaen deres er, og vise at det går an å bevare vennskapet selv om forholdet tar slutt.

- Hva tenker du om resultatet?

- Jeg synes at Andrea og Lucas har blitt fremstilt på en fin måte, og at man får se litt hvem de er, uten at det blir for privat. Jeg er veldig lettet over det, sier Brita, med et stort smil.

Karrieremenneske

Brita har jobbet med klær i nesten alle år. På stativer langs veggene henger det klær i alle mulige farger, noe som tyder på at sommeren er rett rundt hjørnet. På gulvet tasser den lille hunden hennes, Bowie, rundt. Han er aldri langt unna mammaen sin.

- Det begynte med motemesser da jeg var 15 år – allerede da hadde jeg en interesse for feltet. Deretter jobbet jeg som makeup-artist og stylist i noen år, før jeg begynte innen agentur. For 15 år startet jeg for meg selv, med ulike brands.

I dag jobber Brita med Designers Remix, Ravn, Cras, Dawn X Dare, Way Cph og Goldmine Jewlery.

- Jeg ønsker å jobbe med brands som har en historie, og er opptatt av bærekraft.

Brita har vært opptatt av karriere, og det er ikke alltid så lett å kombinere det med familieliv og kjærlighetsliv. Brita forteller at hendte at det gikk tre uker, hvor hun og David kun møtte hverandre i døren.

- Det er noe vi er vant til, så kanskje det er nettopp derfor vi har klart å samarbeide og kommunisere så godt, selv etter bruddet. I tillegg til at vi har alltid hatt mye respekt for hverandre. Jeg er ekstremt takknemlig for kontakten og vennskapet vi har i dag.

Slik møttes de

Brita har ikke noe behov for å fortelle så mye om tiden hun var sammen med David, men vi lurer jo på hvordan de møttes. Brita var 21 år, og David fem år eldre.

- Jeg jobbet i en bar i Oslo, ved siden av studiene. David ble raskt fast inventar. Han kom til baren hver eneste helg, ofte med nye kompiser. Jeg tror ikke så mange av kompisene hans syntes det var så gøy å være der, som det han selv syntes, sier Brita, og ler godt.

David måtte jobbe litt for å med Brita på date, og til slutt ble de et par.

Brita har ikke tenkt så mye over kjendisstatusen til David. Det var først da han var dommer i Idol, at hele Norge fikk vite hvem han var.

- Det tok helt av – plutselig skulle alle ta på han. Det var ganske rart, sier hun.

LANGT FORHOLD: Brita og David var sammen i 22 år. Dette er fra Idolfinalen i Oslo spektrum i 2003. Foto: Andreas Fadum
LANGT FORHOLD: Brita og David var sammen i 22 år. Dette er fra Idolfinalen i Oslo spektrum i 2003. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Det verste med bruddet

Sommeren 2016 ble det kjent at Brita og David hadde valgt å gå fra hverandre, etter 22 år sammen.

- Et brudd er alltid tøft. Det som er mest trist, er at du mister tradisjoner knyttet til jul, påske og ferier. Men også at du mister sparringspartneren og bestevennen din, som alltid har vært der for deg.

Brita forteller at de måtte gjøre det beste ut av situasjonen, og at de ønsket å bevare enkelte tradisjoner for barnas skyld. Andrea og Lucas var 19 og 14 år da det ble slutt.

- Vi feiret jul sammen de to første årene etter bruddet, og vi møtes alltid alle fire når barna har bursdag. Det viktigste er å sette barna først, og gjøre det minst mulig vanskelig for dem. Jeg var opptatt av å fortelle dem at David er verdens beste pappa, men at vi ikke fungerte som kjærester lenger.

Brita synes også at det er fint om man klarer å bevare vennskapet, selv om parforholdet tar slutt.

- Det er veldig trist om forholdet blir så ødelagt til slutt, at man ikke klarer å bli venner igjen. Jeg tror man får det mye bedre om man klarer å akseptere situasjonen, se forbi uenigheter, og ta vare på vennskapet som er i bunn, istedenfor å lete etter grunner til å være bitter.

Singel for første gang på lenge

Brita hadde planer om å være singel en stund etter bruddet med David, men så møtte hun en mann ganske kort tid etter, som hun etter hvert ble kjæreste med. De gikk fra hverandre i fjor sommer, etter fem år sammen.

- Etter det har jeg vært singel, og det føles egentlig veldig deilig. Jeg er singel for første gang i mitt voksne liv, og jeg nyter å kunne fokusere på egne ting.

NYTER Å VÆRE SINGEL: Brita har vært i forhold mesteparten av livet, men nå er hun singel, og trives godt med det. Foto: Ida Bergersen
NYTER Å VÆRE SINGEL: Brita har vært i forhold mesteparten av livet, men nå er hun singel, og trives godt med det. Foto: Ida Bergersen Vis mer

David møtte Hedvig for fem år siden. Mange har reagert på aldersforskjellen mellom de to, som er på 24 år. Brita var litt skeptisk da den nye kjæresten hans kom inn i familien. Men ikke på grunn av alderen. Hennes daværende kjæreste var også en del år yngre.

- I alle år har jeg jobbet i en bransje hvor aldersspennet er stort, hvor du er i møter og middager der noen er 20 år, og andre 60. Jeg er mer opptatt av mennesket, enn alderen.

Spent på den nye kjæresten

Da Brita fikk vite om Hedvig, var hun veldig spent på hvordan det ville påvirke familien.

– Sånn er det jo alltid når man føler at det man har er så velfungerende. Jeg var spent på hvordan det kom til å utvikle seg, forklarer hun, og fortsetter:

- Det var nok vanskelig for Hedvig også, og sikkert rart med tanke på at hun og Andrea var fra samme område, og hadde noen fellesnevnere. Men det har gått kjempefint. Vi er en slags «Modern family», og vi har fått det til å fungere veldig bra.

Brita forklarer at hun og Hedvig er ganske forskjellige, men at hun raskt skjønte at Hedvig ikke var ute etter å være vanskelig.

- Hun var veldig raus i retur, med tanke på våre tradisjoner, og vi har hatt flere middager sammen. Hun er bare snill og morsom. Da jeg fikk vite at hun og David skulle gå fra hverandre, syntes jeg at det var veldig synd. Alt fungerte så fint mellom oss, og vi har blitt glade i Hedvig alle sammen.

Klar for å date igjen

- Ønsker du å finne en kjæreste?

Brita begynner å le.

- Jeg har hatt en tøysete tanke, som jeg har luftet overfor venninner. Ettersom jeg er så god til å planlegge ting, har jeg funnet ut at 13. oktober passer, sier hun, og ler fortsatt.

- Det er så mye som skjer med jobb fremover, så skal jeg ha en lang sommerferie, før det blir mer jobb. Så skal jeg tilbake til London når Lucas starter på sitt andre skoleår, og Andrea sin bursdag er 8. oktober. Etter dette har jeg ingen planer, så 13. oktober er jeg klar for å finne en ny mann, sier hun lurt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer