Hemmeligheter:

- Vi skjuler alt for mye og det bare tukler det til for oss

Men hvorfor gjør vi det egentlig?

HEMMELIGHETER: Er du alltid ærlig med kjæresten din, eller har også du noe du skjuler? FOTO: NTB Scanpix
HEMMELIGHETER: Er du alltid ærlig med kjæresten din, eller har også du noe du skjuler? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du noen gang skjult shoppingposene dine fra kjæresten? Sagt at den nye freshe kjolen var «skikkelig billig»? Kanskje løyet om hvor mange drinker du tok på byen i helgen? Eller unngått å innrømme hvor mange du egentlig har hatt sex med før du ble sammen med kjæresten?

Vi har alle noe vi helst holder for oss selv, og dette er typiske eksempler på det. Men er det egentlig så bra for forholdet?

– Vi skjuler alt for mye, og det bare tukler det til for oss, sier Ingeborg Reber, som er parterapeut hos Parterapeut.no, til KK.no.

Også Kari Erøy, parterapeut og familierådgiver hos Samtalen AS, forteller til KK.no at dette er et tema som ofte kommer opp i terapirommet. Gjerne i forbindelse med tillitsbrudd.

– En bagatell av en løgn kan bli et større problem for forholdet, dersom partneren oppdager at du skjuler noe. Dette kan få partner til å lure på hva annet det er du skjuler eller lyver om, sier hun.

Men slapp av, du er ikke nødvendigvis en dårlig kjæreste av den grunn. Det er veldig vanlig, ja, rett og slett menneskelig å ikke fortelle alt vi opplever, gjør eller tenker på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer