Sextrender

- Vi tror at 2017 kommer i stor grad til å være preget av «Fifty Shades of Grey»

Disse sextrendene vil vi se mer av over nyåret.

SEXTRENDER 2017: Ekspertene spår at vi fortsatt vil la oss inspirere av «Fifty Shades of Grey».   Foto: Shutterstock / sakkmesterke
SEXTRENDER 2017: Ekspertene spår at vi fortsatt vil la oss inspirere av «Fifty Shades of Grey». Foto: Shutterstock / sakkmesterke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sex er i fokus som aldri før, og svært mange av oss har blitt riktig så opptatt av å tilføre sexlivet det lille ekstra for å få den nyforelskede gnisten tilbake - for hallo, hvem vil vel ikke det? 

I fjor skrev vi om hvordan det å blant annet ta ansvar for egen nytelse ville bli en av de hotteste trendene for 2016. Men hvilke sextrender vil egentlig skyte fart i 2017? Ekspertene har gitt oss svaret på hva de tror vil fange interessen vår! 

LES OGSÅ: Skal du kjøpe ditt første sexleketøy?

Vi lar oss fortsatt inspirere av «Fifty Shades of Grey»

Dorthea Berge, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, tror 2017 kommer i stor grad til å være preget av «Fifty Shades of Grey». 

- Den nye filmen har premiere i februar (se den offisielle traileren her!), og vi har all grunn til å tro at denne kommer til å bli en like stor suksess som forgjengeren. Vi ser at mange allerede gleder seg til premieren, og at flere av kinoene allerede har startet billettsalget- over to måneder i forveien!

- «Fifty Shades»-bølgen som skylte over oss i 2015 brakte med seg en lekenhet og en vilje til å prøve nye ting på soverommet. Dette tror vi kommer til å fortsette i 2017, om ikke i enda større grad.

Ja, «Fifty Shades of Grey» har gjort bondadge stuerent, og mange ønsker å krydre sexlivet ved hjelp av håndjern, pisker og blindfolds. Ifølge Berge pirrer slike bøker og filmer nysgjerrigheten vår, og gjør oss mer lysten på å eksperimentere.

- Det handler ikke nødvendigvis om dominans og bondage, men at erotiske fortellingen setter fantasien i gang, sier hun. 

Cecilie Kjensli er sexinspirator, innehaver av den lille erotiske nettbutikken Cpunktet.no og forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh». Hun tror i likhet med Berge at «Fifty Shades»-bølgen vil blusse opp. (Pssst: Her er bokaktuelle Cecilie Kjensli sine 5 beste orgasmetips!)

- Filmen får masse oppmerksomhet, og folk har utvilsomt en lengsel mot spennende sex og heftig romantikk, uten at alle vil ta av på BDSM-fronten. Det er jo det som er så fint, at i fantasien har du kontroll over alle handlinger, så derfor kan du få det akkurat som du vil.

- Få kjæresten din med på leken også, så blir det ikke så kjedelig å holde seg innendørs i kulda og vente på at våren skal komme, sier hun. 

LES OGSÅ: Få fart på sexlivet med et erotisk rollespill

Analsex har kommet for å bli 

Begge ekspertene mener også at analsex vil være hot, hot, hot i 2017.

- Over halvparten av nordmenn oppgir at de har hatt analsex, og vi ser på tallene at salg av anale leketøy fortsetter å øke. Leverandørene har fulgt etter og det kommer stadig flere leketøy tilpasset analt bruk, som analplugger med diamanter i enden, og analt glidemiddel og så videre, sier Berge. 

EKSPERTEN: Cecilie Kjensli.
EKSPERTEN: Cecilie Kjensli. Vis mer

Kjensli minner imidlertid om at analsex er for viderekommende, altså for de som er mer eksperimentelle, nysgjerrige, og trygge på hverandre.

- Det er ikke noe man driver med på første date, om jeg kan si det sånn. Analsex er digg hvis du vet hva du gjør, og det trenger ikke innebære at man skal ha hele stasen langt opp i ra-ta-ta.

- Hvis mannen er så hypp på å utforske dette, så spør om ikke han er klar for å teste ut det samme. Det handler jo om å gi og få, og dele nytelsen i sammen, så ikke gjør noe du ikke her lyst til, for det går nettopp ut over lysten, sier hun. 

LES OGSÅ: Flere gutter ønsker dette i senga

Mer leken sex i 2017?

Vil vi bli enda mer åpen for å ha sex med flere personer på en gang, altså å ha en trekant, i 2017? Her er ekspertene litt i tvil. 

- Nordmenn blir stadig mer lekne, og en av de mest vanlige fantasiene vi har er trekantsex. Men det er viktig å huske på at fantasier ofte er ment å bare være fantasier, og at det ikke nødvendigvis betyr at man ønsker å realisere dem, sier Berge. 

- Leken sex med flere på en gang høres jo unektelig spennende ut, og at det er noen i blant oss som har større apetitt og dyrke sex utover standarden som er parforholdet for de fleste er helt sikkert. Nå som det er enkelt å komme i kontakt med andre single og par, i og med at vi har fått internett, så er det jo også mye enklere å møte likesinnede, sier Kjensli. 

Trendy å stimulere hverandre over Internett 

- Så, hvordan blir det med leketøyene? Vil den gode gamle vibratoren fortsatt være trendy?  

- Trenden de siste årene, og som det kommer mer og mer av er interaktive sexleketøy hvor man kan stimulere hverandre via Internett, forteller Kjensli og legger til: 

- Så har du VR-briller hvor man på en måte deltar aktivt med andre i en erotisk verden, er et annet leketøy, som særlig er populært blant menn. Det er nå en gang sånn at menn står bak teknologien, og utvikler etter det som passer for dem. Denne måten å ha sex på kan selvfølgelig være spennende, men ikke veldig tilfredstillende for kvinner fordi vi er skrudd sammen litt annerledes. Det finnes et hav av sexleketøy der ute, men kvinner vil ha det enkelt, funksjonelt og pent.

Berge forteller at trenden med app-styrte leketøy kommer til å fortsette i 2017 også.

- Det kommer stadig nye varianter og spennende funksjoner. For eksempel en parvibratoren som kommer med en app som gjør det mulig å styre vibrasjonene til favorittlåten din på høyttaleren! Appen gjør det også mulig å styre vibratoren fra andre siden av verden, perfekt hvis man er i et langdistanseforhold.

Videre forteller hun at leverandørene og kundene også har blitt mer opptatt av design og funksjonalitet.

- Vi selger mer pene og stilrene sexleketøy nå enn tidligere. Enkel vibratorer med detaljer i gull, chrom og diamanter har blitt veldig trendy. Som året før, og året før der igjen ser vi at det kommer mye rosa i 2017 også.

- Mens noen kunder er opptatt av designleketøy ser vi at mange har gått «back to basic» og kjøper mer naturtro og enkle varianter, sier hun. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer