Orgasme:

Visste du at det finnes 8 ulike typer kvinnelige orgasmer?

- Orgasmen ligger ikke nødvendigvis mellom beina, sier sexologen.

ORGASME PÅ HALSEN ELLER I ØRET: - Den største erogene sonen vi har er huden vår, og både kvinner og menn kan oppnå nytelse og orgasme av å bli berørt andre steder på kroppen, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
ORGASME PÅ HALSEN ELLER I ØRET: - Den største erogene sonen vi har er huden vår, og både kvinner og menn kan oppnå nytelse og orgasme av å bli berørt andre steder på kroppen, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste kvinner har opplevd, eller i det minste hørt om, g-punktorgasme og klitorisorgasme. Det er gjerne de typene orgasme man tenker på og forbinder med kvinnelig seksualitet.

Men visste du at det finnes 8 ulike typer kvinnelige orgasmer, og mange som ikke har sammenheng med underlivet i det hele tatt?

- Mennesker kan oppnå orgasme på utrolig mange ulike måter, og den ligger ikke nødvendigvis mellom beina. Den største erogene sonen vi har er huden vår, og både kvinner og menn kan oppnå nytelse og orgasme av å bli berørt andre steder på kroppen.

Det sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Winther forteller at når folk blir utsatt for ulykker, blir lammet eller opplever skader i underlivet, så oppdager de ofte at det er mulig å få orgasme fra andre deler av kroppen.

- Man blir opphisset mellom ørene, ikke mellom beina, og man kan oppnå orgasme på veldig mange måter. Mange tar på de stedene på partneren som de er vant til å ta på, men det finnes mye mer å utforske, forklarer Winther.

8 ulike orgasmer

Ifølge det australske kvinnebladet womenshealth.com.au, finnes det 8 ulike kvinnelige orgasmer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.